prognoze

Prognoză meteo 13 februarie 2016 – ploi, vânt, temperaturi plăcute

TEMPERATURI:

– Minimele nopții de vineri spre sâmbătă vor pleca de la valori de –5, –7 grade în masivele înalte și –2, –3 grade în celelalte zone montane. Temperaturi negative vom avea și în Transilvania, în jurul a –1 grad. Moldova, Subcarpații, Banatul și Crișana vor avea minime de la 2-3 grade, iar cele mai ridicate valori ale nopții le vom regăsi pe sudul Olteniei, Muntenia și Dobrogea, cu ale lor 5-7, spre 8 grade. Valorile maxime vor continua să fie negative pe masivele înalte din Orientali și Meridionali (-1, –2 grade), 1-2 grade în celelalte zone montane. Moldova, zona Subcarpaților și cea mai mare parte a Oltenie vor avea temperaturi de 4-6 grade. Maramureșul, Banatul, Crișana, Muntenia și estul Dobrogei se vor opri la 7-9 grade. Transilvania și sudul Dobrogei vor avea temperaturi de la 10 spre 12 grade.

image

image

NEBULOZITATE:

– Dacă la începutul intervalului de prognoză cerul va fi acoperit mai mult pe Muntenia, Dobrogea, Moldova, Crișana și Banat, restul zilei de mâine nu oferă nicio speranță de a vedea soarele pe teritoriul României. Doar spre seară este posibil ca pe sud estul extrem să avem parte de cer senin.

image

CEAȚĂ:

– Absentă la începutul intervalului de prognoză, ceața începe să își facă apariția spre orele dimineții, acoperind mai ales zona Moldovei, zona Subcarpaților și respectiv vestul Olteniei. După orele prânzului și mai ales seara, ceața se extinde în mare parte din țară, iar în Moldova, pe arii extinse, vizibilitatea va fi redusă chiar și sub 200 și 50 de metri.

image

PRECIPITAȚII:

– Dimineața zilei de mâine aduce precipitații pe sudul țării și pe Dobrogea. Precipitațiile se extind apoi și pe Moldova, pentru ca orele prânzului să le regăsească pe toată Moldova, Banat și Oltenia. Seara, precipitațiile revin pe sudul țării, Crișana, Maramureș și Transilvania. Finalul intervalului de prognoză aduce precipitații pe Orientali, zona de Curbură, sudul Moldovei, Banat și Apuseni. Precipitațiilor vor fi mai ales ploi, cu excepția zonelor montane, unde putem vorbi de ninsori. Cantitățile de precipitații pot depășii pe arii extinse 15 –20 l/mp.

image

image

VÂNT:

– Vântul va avea și el activitate mâine, cu intensificări ce la rafală pot depăși chiar și 50 km/h mai ales pe zona Moldovei, Banatului și Munteniei, asta la orele dimineții. Seara duce rafale ceva mai moderate doar pe Banat și Dobrogea.

image

ZĂPADĂ:

– Nu apar modificări importante în ceea ce privește stratul de zăpadă, prezent doar în zonele montane, chiar și după ninsorile ce vor fi prezente mâine pe zonele montane.

image

CONCLUZII:

– O zi cu ploi, vânt, dar cu temperaturi plăcute.

Leave a Reply

Your email address will not be published.