prognoze

Prognoză meteo 11 februarie 2016 – vreme în ameliorare

TEMPERATURI:

– Noaptea care urmează vom avea temperaturi negative în în masivele înalte ale Orientalilor, Meridionalilor și Apusenilor, 2-4 grade în celelalte zone montane, 5-7 grade în zona Subcarpaților, Transilvania, Maramureș, în timp ce Crișana și Banat se vor opri la minime de 8 grade. Oltenia, Muntenia și Dobrogea vor avea cele mai ridicate valori nocturne, de la 9 spre 11 grade. Maximele nu aduc schimbări majore față de minime, doar o extindere a valorilor negative pe zonele montane, cu valori ce pot ajunge și la –3, –5 grade. În Transilvania, Maramureș, parte din Crișana și zona Subcarpaților, temperaturile vor ajunge la 5-7 grade. Moldova, Muntenia, Oltenia, Dobrogea și Banat vor avea maximele zilei, de la 8 spre 11-11 grade.

image

image

NEBULOZITATE:

– Cerul rămâne acoperit pe tot parcursul nopții, norii joși fiind prezenți pe tot teritoriul țării. Începând cu orele dimineții, norii joși se deplasează mai ales spre Banat, Crișana, Maramureș și Transilvania. Seara, norii îi mai regăsim doar pe Maramureș, Orientali și Crișana.

image

CEAȚĂ:

– Ceața va fi prezentă mai ales pe vestul și nordul țării și va persista chiar până spre orele prânzului, iar vizibilitatea ar putea fi redusă chiar sub 200 de metri.

image

PRECIPITAȚII:

– Pe timpul nopții, precipitațiile vor fi prezente pe arii extinse, ploi în Dobrogea, nordul Moldovei, Orientali, Banat și Crișana. În zonele montane vor predomina lapovița și ninsorile, ploile acoperind restul regiunilor menționate mai sus. Începând cu orele dimineții, precipitațiile se restrâng mai ales mai ales pe zonele montane, vorbind mai mult de ninsori.

image

VÂNT:

– Vântul va continua să fie prezent și extrem de activ, cu rafale ce pot atinge și 70 – 80 km/h, și pe toate regiunile țării. Lucrurile se vor calma începând cu după amiaza și seara zilei

image

ZĂPADĂ:

– Stratul de zăpadă depus în ultimele zile în zonele montane se va menține și pe parcursul zilei de mâine.

image

CONCLUZII:

– În continuare o zi cu temperaturi peste media perioadei, cu ceva precipitații și cu vântul destul de intens până după-amiază.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *