prognoze

Prognoză meteo 10 februarie 2016 – o zi urâtă, cu vânt, ploi și ninsori

TEMPERATURI:

– Noaptea care urmează aduce valori negative în zonele montane înalte, unde se vor atinge și –3, –4 grade. În restul zonelor montane, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia, Transilvania și Maramureș, minimele se vor apropia de valori între 1 și 3 – 4 grade. Din nou, cel mai cald va fi în zona Banatului și Crișanei, locuri unde se vor atinge și valori de 7-9 grade. Valorile maxime vor fi de –1, – grade în zonele înalte din Meridionali, 4-6,7 grade în celelalte masive, centrul și sudul Moldovei, centrul și sudul Munteniei. În Transilvania, nordul Moldovei, Dobrogea, Banat și Crișana, maximele se vor opri la valori de 9-10 grade. Sud-estul Munteniei și al Banatului vor oferi maximele zilei, cu ale lor 12 – 14 grade.

image

image

NEBULOZITATE:

– Începem noaptea cu un cer mai mult senin, cu o nebulozitate prezentă mai ales pe vestul Munteniei, Oltenia și Maramureș. Odată cu orele dimineții și apoi spre prânz, norii joși cuprind toată țara, iar tendința se va păstra și pentru tot restul zilei.

image

CEAȚĂ:

– Ceața începe să își facă simțită prezența spre orele dimineții, pe zonele joase din Muntenia, sudul Moldovei, Orientali și estul Banatului. Pe parcursul zilei si mai apoi spre seară ea devine persistentă pe Muntenia, Oltenia, Maramureș, Apuseni, dar și pe Orientali și pe Moldova, locuri unde este posibil să avem vizibilitate redusă chiar și sub 200 și 50 de metri.

image

PRECIPITAȚII:

– Pe timpul nopții și la începutul dimineții vom avea ploi, lapovițe și ninsori pe Maramureș și Orientali. Apoi, precipitațiile vor cuprinde tot vestul țării, Oltenia, nordul Munteniei, Maramureșul și toate zonele montane. Vor fi mai ales ninsori pe zonele montane și ploi în rest. Cantitățile de precipitații vor fi important pe zona Meridionalilor, Apusenilor și Orientalilor.

image

image

VÂNTUL:

– Vântul va fi principala problemă a următoarelor 48 de ore. Mâine va fi extrem de activ, cu rafale ce se pot apropia chiar și de 70- 80 km/h pe zona Banatului dar și pe Moldova. Spre seară, intensificările cuprind și sudul țării.

image

ZĂPADĂ:

– Ninsorile de mâine din zonele montane vor fi ca o gură de aer pentru iubitorii iernii. Strat consistent vom avea pe toate masivele, mai consistent în zonele înalte.

image

CONCLUZII:

– Vânt extrem de puternic mâine, precipitații abundente pe zonele montane, dar de interes și pe restul țării. O zi de stat în casă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *