prognoze

Prognoză meteo 09 februarie 2016 – cald, cu ploi

TEMPERATURI:

– Temperaturile nopții care urmează vor pleca de la valori de –2, –3 grade în masivele nordice ale Orientale, dar și în cele ale Meridionalilor. Temperaturi negative vom avea și pe vestul Moldovei, centrul și nordul Munteniei dar și pe masivele montane joase, cu valori de temperatură de –1 grad. În cea mai mare parte a Munteniei, Dobrogei, Olteniei, Transilvaniei și partea estică a Maramureșului, vom avea temperaturi de la 1 spre 3 grade. Vestul Maramureșului, Crișana și Banatul vor avea cele mai mari valori nocturne, de la 6 la 8 grade. Temperaturile maxime de mâine vor pleca de la –1 grad în nordul Orientalilor, 3-5 grade în celelalte masive montane și Maramureș. Pentru Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia, Transilvania și Crișana, maximele se vor apropia de 7-9,10 grade. Banatul va oferi maximele zilei, cu ale lui 12-13 grade.

image

image

NEBULOZITATE:

– Încă de la începutul intervalului de prognoză, nebulozitatea va fi accentuată, norii de mare și medie înălțime urmând să acopere toată țara, iar norii joși vor fi prezenți mai ales pe Banat, Crișana și Oltenia. Orele prânzului vin cu cer senin doar pe Muntenia, Dobrogea și parte din Moldova, pentru ca orele serii să mai aducă nori joși doar pe Oltenia, Maramureș și Crișana.

image

CEAȚĂ:

– Pe parcursul nopții, ceața va fi prezentă pe arii extinse din sudul țării, dar și în Maramureș și estul Banatului și al Crișanei. Din fericire, doar pe arii restrânse vizibilitatea va scădea sub 200 de m, iar până la orele dimineții se va dispersa.

image

PRECIPITAȚII:

– Precipitații vom avea încă de la primele ore ale nopții, pe zona Maramureșului, Banatului, Crișanei, dar și pe sud-vestul Olteniei. Posibile ninsori în masivele nordice ale Orientalilor, iar în restul zonelor menționate, ploi. Spre orele prânzului acestea se vor restrânge mai ales pe zona Apusenilor și Maramureș, urmând ca seara urmând să fie lipsită de precipitații.

image

VÂNT:

– Deja tradiționalul scenariu cu vânt mai activ pe Banat, Crișana și Moldova se va repeta și mâine, cel puțin până spre orele prânzului. Urmează o pauză scurtă, înainte ca să vină un vânt cu adevărat serios, de pe 10 februarie.

image

ZĂPADĂ:

– Nicio schimbare, momentan, în ceea ce privește stratul, mai mult lipsă, de la noi.

image

CONCLUZII:

– Ceva ploi în scenariul zilei de mâine, și o vreme mult mai caldă decât ar trebui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *