prognoze

Prognoză meteo 06 februarie 2016 – vânt activ pe sud-est

TEMPERATURI:

– Noaptea care urmează vom avea valori de temperatură negative în cea mai mare parte a țării. Acestea vor pleca de la –10, –12 grade în masivele nordice al Orientalilor, –5 spre –7 grade în celelalte zone montane. În Moldova, Maramureș, Transilvania, Banat, Crișana, cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, se vor înregistra minime de la –1 spre –3 grade. Pe extremitatea sudică a Olteniei, pe sud-estul Munteniei și Dobrogea sunt posibile minime ușor pozitive, de până la 1 grad. Temperaturile maxime vor avea valori de la –5, –7 grade în nordul Orientalilor și a Carpaților de Curbură, –1 spre –3 în celelalte zone montane. În Moldova, Dobrogea, Transilvania, Maramureș, Crișana și cea mai mare parte a Banatului vom avea maxim de la 2 la 4 grade. Muntenia și vestul Banatului se vor mulțumi cu doar 5-6 grade, în timp ce maximele zilei se vor atinge în Oltenia, cu ale ei 7-8 grade.

image

image

NEBULOZITATE:

– Pe tot parcursul nopții și al dimineții, nebulozitatea joasă va fi prezentă mai ales pe zonele montane, Moldova și vestul țării, urmând ca după amiaza și seara norii joși vor fi prezenți mai ales pe extremitățile nord-vestică și sud-estică.

image

CEAȚĂ:

– Este posibil ca pentru scurt timp, și doar pe zone restrânse din Banat și Muntenia să avem parte de ceață cu reducere a vizibilității chiar și sub 200 sau 50 de metri, dar, din fericire, ceața se va risipi destul de repede.

image

PRECIPITAȚII:

– La începutul intervalului de prognoză vom mai avea lapovițe și ninsori pe zona Meridionalilor, după care precipitațiile sub orice formă vor lipsi din peisaj.

image

VÂNT:

– Încă din timpul nopții, vântul va prezenta intensificări pe zona de sud-est a țării și pe Dobrogea, locuri unde rafalele pot ajunge și la 50 km/h. După amiaza și seara, lucrurile se liniștesc și avem parte de vânt lin.

image

ZĂPADĂ:

– Nicio modificare în ceea ce privește stratul de zăpadă, pe car îl regăsim în stare bună mai ales pe zona Orientalilor.

image

CONCLUZII:

– O zi destul de calmă, fără extreme, doar cu vânt ceva mai activ pe zona de sud-est.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *