prognoze

Prognoză meteo 05 februarie 2016 – aproape o zi normală de iarnă

TEMPERATURI:

– Noaptea care urmează vine cu temperaturi apropiate de normalul perioadei. Vom avea până la –10 grade în masivele nordice ale Orientalilor, –5 spre –7 grade în celelalte zone montane, –1 spre –2 grade în Transilvania, Maramureș și nordul Moldovei, în timp ce în restul regiunilor vom avea de la 0 spre 3 grade. Maximele de mâine vor rămâne negative pe zona montană, cu valori de la –5, –6 spre –1, –2 în zonele montane mai joase. În Transilvania, Maramureș, Crișana, Banat, dar și pe nordul Moldovei și Dobrogea vom avea de la 2 la 4, chiar 5 grade. În restul zonelor, adică centrul și sudul Moldovei, Muntenia, Oltenia și Dobrogea se pot atinge și 7-8 grade.

image

image

NEBULOZITATE:

– Începem intervalul de prognoză cu nori joși persistenți pe zona sudică, Dobrogea și zona de Curbură, dar ceva nori vor fi și zona de vest, nord-vest. Orele prânzului vin cu cer variabil pe toată țara, pentru ca seara lucrurile să se limpezească și mai mult.

image

CEAȚĂ:

– Ceața își va face apariția mai ales pe sudul țării, la începutul intervalului de prognoză, urmând chiar să determine reducerea vizibilității și sub 50 de metri. Din fericire, nu va persista mult, astfel că la primele ore ale dimineții, va dispărea.

image

PRECIPITAȚII:

– La începutul nopții vom avea ploi pe arii extinse din sud, dar și lapovițe și ninsori mai ales pe nordul Munteniei, zona de Curbură și Apuseni. Dimineața și spre prânz, ploile și lapovița vor fi prezente pe Meridionali, Maramureș și Apuseni. După amiază ninsorile prind iar putere pe toate zonele montane, pentru ca seara să mai avem precipitații, mai ales lapovițe și ninsori, tot pe zona Meridionalilor.

image

VÂNT:

– Vântul va avea intensificări, la începutul nopții, mai ales pe sudul țării, pentru ca, începând cu orele dimineții, și apoi pe tot parcursul zilei, rafalele să își facă simțită prezența mai ales pe est, sud-est, locuri unde, la rafală, se pot atinge și 55 – 60 km/h

image

ZĂPADĂ:

– Ninsorile de mâine vor crește stratul de zăpadă în zonele montane.

image

CONCLUZII:

– O zi apropiată de normalul perioadei, cu temperaturi și precipitații de iarnă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *