prognoze

Prognoză meteo 04 februarie 2016 – o zi meteo agitată

TEMPERATURI:

– Temperaturile minime vor pleca de la la –1, –3 grade în masivele nordice al Orientalilor, 1 spre 3 grade în celelalte masive montane, dar și în nordul Moldovei. În Transilvania, Maramureș, Crișana și Banat, dar și în Dobrogea, Moldovei și sud-estul Munteniei, minimele vor fi cuprinse între 5 și 7 grade. Pe Oltenia și vestul Munteniei se vor atinge chiar și 10 – 11 grade. Temperaturile maxime ale zilei vor avea valori negative pe toate zonele montane (–1 spre –4 grade), 1-3,4 grade pe Moldova, Transilvania, Maramureș, Crișana și estul Banatului. Restul Banatului, Muntenia și Oltenia vor avea maximele zilei, de 10 – 12 grade.

image

image

NEBULOZITATE:

– La începutul intervalului de prognoză, norii de mare înălțime vor acoperii toată țara, cei medii vor lăsa liber doar cerul din sud-estul țării, în timp ce norii joși se vor regăsi mai ales pe Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și nordul Moldovei. Încet dar sigur, până la orele prânzului întreaga țara va fi acoperită de nori joși, iar acest lucru nu se va schimba până la finalul intervalului de prognoză.

image

CEAȚĂ:

– Ceața va fi prezentă, pe timpul nopții, mai ales pe vestul, nordul și sudul țării. Persistentă, în unele zone, pe tot parcursul zilei, iar seara, mai ales pe zona Moldovei, cu reducerea vizibilității chiar și sub 50 de metri.

image

PRECIPITAȚII:

– Începem noaptea cu ploi, chiar importante cantitativ, pe tot Banatul, Crișana, Apuseni, nordul Moldovei. Ninsori vor fi pe masivele nordice ale Orientalilor. Spre orele prânzului, ninsorile cuprind toată zona Orientalilor și mare parte din Meridionali și Apuseni, în timp ce ploile vor fi prezente mai ales pe Moldova, Transilvania și sudul Munteniei. Seara mută ploile pe sud, iar ninsorile coboară și ele spre zona de Curbură.

image

VÂNT:

– Începând cu orele prânzului, vântul va prinde intensificări puternice, pe vestul și estul țării, iar spre seară și pe sudul țării, iar rafalele pot ajunge și la 60 km/h.

image

ZĂPADĂ:

– Ninsorile de mâine, de pe zona Orientalilor mai ales, vor ajuta la refacerea stratului de zăpadă în zonele montane.

image

CONCLUZII:

– O zi cu vânt, ploi și ninsori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *