prognoze

Prognoză meteo 2 februarie 2016 – vreme foarte caldă

TEMPERATURI:

– Valorile minime ale nopții care urmează vor pleca de la temperaturi de –1, 0 grade în zonele montane din Orientali și Meridionali, 1-3 spre 4 grade în Moldova, Dobrogea, Muntenia, Transilvania și Maramureș. Cele mai ridicate valori ale nopții le vom avea pe Crișana, Banat și Oltenia, cu 5-7 grade. Maximele zilei de mâine vor caracteriza o vreme de primăvară, cu temperaturi de peste 10 –1 2 grade în Moldova, mare parte din Transilvania și Muntenia. În sud-estul Munteniei și Maramureș vom avea temperaturi de la 6 spre 9-10 grade. În Banat, Oltenia și sudul extrem al Munteniei se vor înregistra maximele zilei, de până la 14 – 16 grade.

image

image

NEBULOZITATE:

– Începem noaptea cu cer mai mult senin pe Moldova, Dobrogea și cea mai mare parte a Munteniei și cu cer acoperit în restul regiunilor. La orele prânzului, norii de mare înălțime acoperă toată țara, în timp ce norii joși acoperă nordul, vestul și sud-estul României. Orele serii vin cu cer senin în cea mai mare parte a țării, exceptând nordul, vestul, Oltenia, sud-estul Munteniei și sudul Moldovei.

image

CEAȚĂ:

– Noaptea care urmează aduce ceață pe Banat, Maramureș, sudul Moldovei și sud-estul Munteniei, ceață ce poate duce la reducerea vizibilității sub 200 și chiar 50 metri. Aceasta se va dispersa spre orele prânzului, cu excepția nordului Apusenilor, unde ar putea rămâne de actualitate și spre după amiază.

image

PRECIPITAȚII:

– Noaptea vine cu ceva ploi slabe pe Apuseni, și cu ploi, dar și lapovițe și ninsori pe Meridionali. Spre dimineață ploile cuprind toată zona Orientalilor, iar în masivele nordice ale acestora sunt posibile și ninsori. După amiaza și seara mai aduc ploi slabe mai ales pe zona Maramureșului.

image

VÂNT:

– La începutul intervalului de prognoză vom avea ceva intensificări pe Crișana și Moldova, cu rafale de până la 35 – 40 km/h. Spre orele dimineții, intensificările prind putere pe Crișana, Orientali, și pe sudul Moldovei, iar rafalele pot trece de 50 km/h. După amiaza și seara aduc un vânt liniștit pe toată țara.

image

ZĂPADĂ:

– Despre zăpadă vom mai putea vorbi, la finalul intervalului de prognoză, doar pe zona Orientalilor.

image

CONCLUZII:

– O zi deosebit de caldă pentru perioada în care ne aflăm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *