prognoze

Prognoză meteo 1 februarie 2016 – vânt puternic pe sud

TEMPERATURI:

– La noapte vom avea minime negative pe zonele montane înalte (-3, –2 grade), celelalte zone montane (-1 grad), dar și pe nordul Moldovei, cu valori tot spre –1 grad. Transilvania, Crișana, sudul Moldovei și Maramureșul vor avea în jur de 1 – 3 grade, în timp ce Muntenia, Dobrogea și Banatul vor beneficia de temperaturi și de 4-5 grade. Cel mai cald pe timpul nopții va fi pe Oltenia și sudul Dobrogei, unde se pot atinge și 7 – 8 grade. Maximele zilei rămân negative pe zonele montane înalte, cu –1, –2 grade, 1 spre 3 grade în celelalte masive, 2 – 4 grade în Maramureș și Transilvania. Moldova, Crișana și mare parte din Banat, estul Munteniei și Dobrogea vor avea temperaturi maxime cuprinse între 7 și 9 grade. Cele mai ridicate valori ale zilei le vom regăsi pe sudul extrem al Munteniei, Oltenia și Banat, cu cele 13 – 14, izolat chiar spre 16 grade.

image

image

NEBULOZITATE:

– La începutul intervalului de prognoză, cerul va fi complet acoperit de nori în cea mai mare parte a țării, atât cu nori de mare înălțime, medii dar și joși, exceptând zona Moldovei. Lucrurile nu se schimbă major până la orele prânzului, toată țara rămânând acoperită de nori joși. După amiaza și seara aduc cer senin pe tot sudul țării, dar și pe nordul și estul Moldovei și sudul Dobrogei.

image

CEAȚĂ:

– În primele ore ale nopții vom avea ceață pe sud, vest și zonele montane (aici inclusiv vizibilitatea ar putea scădea sub 200 sau chiar 50 de metri). Tot pe zonele montane, ceața va rămâne persistentă chiar până spre orele prânzului.

image

PRECIPITAȚII:

– La începutul intervalului de prognoză, ploile vor fi prezente pe tot Banatul, ninsorile pe Apuseni și vestul Meridionalilor, dar și pe Orientali. Spre dimineață ploile se extind și spre Oltenia și Dobrogea iar ninsorile devin consistente pe Orientali și Apuseni. Dacă la orele prânzului, ploile prind teren și în Transilvania, spre după amiază și seară se liniștesc și mai putem vorbi de precipitații, ninsori, doar în masivele nordice ale Orientalilor și ploi răzlețe pe Apuseni și Maramureș.

image

VÂNT:

– Vântul va avea ceva intensificări susținute, spre orele dimineții, pe sudul țării, unde se pot atinge, la rafală, chiar peste 50 de km/h, dar și pe vest și est, cu rafale mai mici, de până la 40 km/h. Spre prânz, intensificările pe Oltenia și sudul Munteniei pot ajunge chiar și la 60 km/h. După amiaza putem vorbi deja de intensificări pe toată țara, pentru ca pe seară, acestea să se mute doar pe Oltenia, Dobrogea și sudul Moldovei.

image

ZĂPADĂ:

– Stratul de zăpadă, cel puțin cel din zonele montane, primește forțe proaspete. În restul țării, lipsește cu desăvârșire.

image

CONCLUZII:

– O zi cu vânt puternic, cu ceva precipitații dar și cu temperaturi mult peste normalul perioadei, în multe zone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *