prognoze

Prognoză meteo 31 ianuarie 2016 – ceață, ploi, ninsori, vânt și cald

TEMPERATURI:

– Noaptea care urmează, temperaturi negative vom avea doar pe zonele montane, în jurul a –2, –1 grad. În Muntenia, Oltenia, Moldova, Transilvania și Maramureș, minimele se vor opri la 1-3 grade. Dobrogea va avea în jur de 4-5 grade, în timp ce Banatul și Crișana vor avea valori chiar spre 7-8 grade. Valorile maxime vor pleca de la –3 grade spre –1 grad în zonele montane înalte, 2-4 grade în celelalte masive, 5-8 grade în Transilvania, Maramureș, Banat, Crișana, Muntenia, sudul și centrul Moldovei. În Oltenia, zona litoralului și nordul Moldovei se pot atinge chiar și 11 – 12 grade.

image

image

NEBULOZITATE:

– Începem noaptea cu nori din belșug pe cerul României. Atât nori de mare înălțime (care vor acoperi toată țara), nori de medie înălțime (consistenți mai ales pe vestul țării) și nori joși, pe care îi vom regăsi peste tot, mai puțin pe zona Orientalilor și vestul Moldovei. Orele prânzului aduc un cer mai mult senin pe toată zona Moldovei dar și pe vestul extrem al Crișanei. La orele serii cam toată țara pierde bătălia cu norii, cu excepția sudului Moldovei.

image

CEAȚĂ:

– La începutul intervalului de prognoză, ceața va fi prezentă, persistentă și cu reducerea vizibilității chiar sub 50 de metri pe tot sudul țării dar și pe Moldova. Spre dimineață își face simțită prezența și pe zona Maramureșului. Spre orele prânzului o vom mai regăsi, din fericire, doar pe vestul Munteniei.

image

PRECIPITAȚII:

– Începem noaptea cu ploi pe Crișana. Spre dimineață vom avea ploi în Banat, mare parte din Crișana, Maramureș. Ninsorile vor predomina în zona nordică a Orientalilor, dar și prin sud-vest. După amiază, ploile rămân de interes pe Banat, iar ninsorile pe ramura sud-vestică a Meridionalilor și pe Apuseni. Spre finalul intervalului de prognoză vom avea ploi pe Banat, ploi slabe pe Muntenia, lapovițe și ninsori pe Orientali și Meridionali.

image

VÂNT:

– La începutul nopții,vântul va sufla susținut pe Banat și Crișana, dar și pe sudul Moldovei și zona litoralului. Aici, rafalele de vânt se vor apropria și de 45 – 50 km/h. Spre dimineață, viteza la rafală va crește pe Banat și se pot depăși chiar și 55 – 60 km/h. La prânz, vântul va fi susținut pe mare parte din țară. Din fericire, spre seară lucrurile se vor calma.

image

ZĂPADĂ:

– Odată cu ninsorile de mâine, stratul de zăpadă din zonele montane mai primește o mică gură de aer.

image

CONCLUZII:

– o zi cu ploi pe arii extinse, ceva ninsori, vânt susținut și temperaturi mai mari decât normalul perioadei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *