prognoze

Prognoză meteo 30 ianuarie 2016 – încă cald

TEMPERATURI:

– Valori negative pe timpul nopții următoare vom mai regăsi doar în zonele montane, –5, –7 grade în masivele înalte, –2, –1 grad în celelalte masive dar și în extrema nordică a Bucovinei. În Moldova, Muntenia, Transilvania, Maramureș, Crișana și Bucovina, minimele vor ajunge la 1-3 grade. În sudul extrem al Munteniei și zona sud-estică se vor atinge 5-7 grade. Maximele vor pleca de la valori negative în masivele nordice ale Orientalilor, de –1 grad, 2-4 grade în celelalte zone montane, 4-6 grade în Transilvania, Maramureș. În Moldova, Muntenia, Dobrogea, Oltenia, Banat și Crișana, temperaturile maxime vor urca și spre 7-9, chiar 10 grade.

image

image

NEBULOZITATE:

– La începutul intervalului de prognoză, norii joși vor fi cei mai prezenți, acoperind cea mai mare parte a țării, cu excepția Olteniei, nordului Munteniei și al Moldovei. Orele prânzului aduc cer senin pe zona sud-vestică și Moldova. Seara aduce norii de mare înălțime peste toată țara, iar norii joși doar pe Muntenia, Oltenia, Dobrogea, sudul și centrul Moldovei și Transilvania.

image

CEAȚĂ:

– Ceața va fi prezentă pe arii extinse din Banat, Transilvania, Muntenia și nordul Moldovei, iar vizibilitatea va scădea și sub 200 și chiar 50 de m. Din fericire, la orele dimineții se va risipi de peste tot.

image

PRECIPITAȚII:

– La începutul intervalului de prognoză vom avea precipitații în zona Dobrogei, ploi, dar și în zona Meridionalilor, unde pot fi ploi, lapoviță și chiar ninsori, mai ales în masivele înalte. Seara, precipitațiile se mută pe Crișana și Banat și vor fi mai ales ploi, iar spre zona Apusenilor posibil să avem parte și de ceva ninsori slabe.

image

VÂNT:

– Dacă pe parcursul nopții și al dimineții vântul va sufla slab, spre seară intensificările cresc pe zona sudului și estului Moldovei, la rafală putându-se atinge și 40 km/h.

image

ZĂPADĂ:

– Exact ceea ce ne așteptam s-a întâmplat. Zăpada a dispărut din toată țara, excepția fiind zona nordică a Orientalilor și câteva petece prin Meridionali și Apuseni.

image

CONCLUZII:

– o vreme încă mai caldă decât valorile normale ale perioadei, în mare parte din țară.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *