prognoze

Prognoză meteo 29 ianuarie 2016 – cald și ploi

TEMPERATURI:

– Minime negative vom mai avea doar pe masivele nordice ale Orientalilor și în zona Meridionalilor, dar, izolat, și în sudul extrem al Munteniei, zone unde se vor atinge –1 grad. În cea mai mare parte a Munteniei, Transilvania, Maramureș, vestul Banatului, Dobrogea și zonele montane joase vom avea minime între 1 și 3 grade. În Moldova, Oltenia, Crișana și cea mai mare parte a Banatului, temperaturile minime vor ajunge și la 4-6 grade. Maximele zilei vor ajunge la 1-3 grade în zonele montane și sudul extrem, 5,7 grade în nordul Moldovei, Transilvania, Maramureș, Crișana și 9 – 10 grade în sudul Moldovei, Dobrogea, nordul Munteniei, Banat. Oltenia va oferi maximele zilei, cu valori și de 12 – 13 grade.

image

image

NEBULOZITATE:

– Începem noaptea cu nori joși persistenți pe Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș, Moldova și Dobrogea. Orele prânzului vin cu nori de mare înălțime, medii și joși pe toată țara. Iar lucrurile vor rămâne așa până la finalul intervalului de prognoză.

CEAȚĂ:

– Ceața persistentă va acoperi Banatul, Crișana, Maramureșul, Transilvania și zonele joase din Muntenia. Aceasta va duce chiar la reducerea vizibilității chiar și sub 50 de metri și nu ne va părăsi prea repede.

image

PRECIPITAȚII:

– La începutul intervalului de prognoză, ploile slabe vor fi pe zona Maramureșului, în timp ce în masivele nordice ale Orientalilor vor predomina ninsorile. După prânz, un val de precipitații mult mai consistente, cuprind zone tot mai mari. Vor fi ploi în Crișana, Banat, Maramureș, parte din Transilvania, Meridionali, Orientali, Apuseni dar și pe estul Moldovei. Ninsorile se vor regăsi tot în masivele nordice ale Orientalilor.

image

VÂNT:

– Vântul va sufla slab pe tot parcursul zilei de mâine.

image

ZĂPADĂ:

– Stratul de zăpadă își trăiește ultimele lui clipe pe zona sudică și nu se simte prea bine nici în zonele montane, unde, în loc de ninsori, ne vom trezi cu ploi.

image

CONCLUZII:

– O vreme tot caldă, cu ceva ploi mai insistente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *