prognoze

Prognoză meteo 27 ianuarie 2016 – de la ger la prea cald

TEMPERATURI:

– Valorile minime continuă tendința de creștere, astfel că valorile cele mai scăzute, pe care le vom regăsi în zonele montane, sudul Moldovei, Muntenia și Dobrogea, se vor opri la –4, –5 grade. În Transilvania, Maramureș, Oltenia, sudul Munteniei și centrul Moldovei vom avea –1, –2 grade. Nordul Moldovei, zona de Curbură, Crișana și Banatul vor avea minime pozitive, de la 1 grad spre 3. Maximele de mâine ne vor aduce, în Crișana, Banat, zona Subcarpaților și mare parte din Moldova, temperaturi de martie, nu de final de ianuarie, cu valori de la 7 spre 9-10 grade. În zonele montane, Transilvania, Maramureș, Oltenia, Muntenia și Dobrogea, valorile maxime se vor situa în jurul pragului de îngheț, –1 spre 2 grade.

image

image

NEBULOZITATE:

– Nicio șansă de cer senin la începutul nopții, toată țara urmând să fie acoperită de nori joși. Orele prânzului aduc șansa unui cer senin pe zona deluroasă a Munteniei și pe sud-vestul țării. Spre seară, norii se degajă în cea mai mare parte a Olteniei și Munteniei, dar și prin zona Banatului.

image

CEAȚĂ:

– Începem noaptea cu ceață densă pe sudul țării și în zona de Curbură, locuri unde vizibilitatea poate scădea și sub 50 de metri. Și pe lângă scăderea vizibilității, aceasta va fi și persistentă, pe tot parcursul zilei. Seara, aceasta va acoperi și vestul țării.

image

PRECIPITAȚII:

– La începutul intervalului de prognoză vom avea parte de ninsori pe zona Orientalilor și de Curbură, în Maramureș, și ploi pe nordul Moldovei dar și în zonele montane joase din Meridionali. Pe parcursul zilei, izolat, mai ales în Maramureș, dar și pe nordul extrem al Moldovei, să mai fie ploi slabe, chiar lapoviță și ninsori.

image

VÂNT:

– Spre orele dimineții, vântul va avea ceva adieri mai susținute, dar care nu vor trece de un 30 km/h. Pe litoral, după amiază, rafalele pot trece de 40 km/h.

image

ZĂPADĂ:

– Cei care încă mai au strat de zăpadă, ar face bine să se bucure de el mâine, ținând cont de faptul că într-un interval extrem de scurt acesta va dispărea cam din toate zonele.

image

CONCLUZII:

– Am spus adio gerului, trecem în extrema cealaltă, cu temperaturi de martie, nelalocul lor în această perioadă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *