prognoze

Prognoză meteo 26 ianuarie 2016 – vreme în încălzire

TEMPERATURI:

– Tendința de încălzire a vremii se va resimți chiar din această noapte, astfel că nu vom mai putea vorbi de ger în nicio regiune. În zonele montane, Oltenia și vestul Munteniei vom avea valori de la –7 spre –5 grade. În Transilvania, Maramureș, sudul Moldovei, sudul extrem al Munteniei și Dobrogea, temperaturile minime se vor opri în jurul a –3, –4 grade. În Crișana minimele se vor opri în jurul pragului de 0 grade, în timp ce mare parte din Moldova și Banat vom avea valori pozitive de 1- 2 grade. Maximele de mâine vor confirma deja schimbarea de scenariu. Doar în zonele montane, Transilvania, Maramureș și cea mai mare parte din Muntenia vom mai avea valori negative, de la –5,-7 grade în masivele din zona de de Curbură, la –2, –1 grad în celelalte regiuni. În restul țării temperaturile vor fi pozitive, cu valori între 1,2 grade și 3-4 grade. 

image

image

NEBULOZITATE:

– Începutul intervalului de prognoză ne aduce o Românie cu cerul total acoperit de nori joși. Orele prânzului nu aduc mari modificări, poate doar șansa ca să fie un cer mai mult senin pe Oltenia, nordul Munteniei și al Orientalilor. Seara aduce un cer senin pe zona de Curbură și sudul Moldovei.

image

CEAȚĂ:

– Ceața va fi prezentă pe arii extinse din țară, sudul și sud-estul Munteniei, Banatul, Moldova, zonele montane și Transilvania urmând să fie acoperite de ceață densă și care va duce și la reducerea vizibilității sub 200 de m și chiar sub 50 de m. Aceasta va fi și persistentă, în Muntenia putând să fie prezentă chiar și după orele prânzului.

image

PRECIPITAȚII:

– Începem noaptea cu precipitații pe toată zona vestică, nordică, centrală și estică. Ninsori în cea mai mare parte, dar pe zona Banatului pot apărea și ploi. Spre dimineață, ninsorile cuprind și Dobrogea. După o mică pauză după amiază, seara precipitațiile revin, Maramureșul urmând să aibă parte și de ninsori dar și de ploi. Ploi și lapovițe care vor cuprinde și nordul Moldovei și ramura vestică a Meridionalilor.

image

VÂNT:

– La începutul intervalului de prognoză vântul va avea intensificări pe partea de sud est și Dobrogea, cu rafale ce se pot apropia de 50 km/h, mai ales în zona litoralului. Spre dimineață, intensificările se mută pe Moldova. Seara, din fericire, vine cu un vânt liniștit și cuminte.

image

ZĂPADĂ:

– Stratul de zăpadă continuă să fie prezent în mare parte din țară, consistent chiar pe zona sudică și nordică a țării.

image

CONCLUZII:

– Vreme în încălzire, precipitații pe arii extinse și de toate felurile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *