prognoze

Prognoză meteo 25 ianuarie 2016 – ultima zi de iarnă din ianuarie

TEMPERATURI:

– Revenim la o noapte ce poate fi caracterizată ca fiind una geroasă pe mare parte a Munteniei, Dobrogei, respectiv și zonele montane. Aici temperaturile vor pleca de la –13 spre –16 grade în masivele montane și –10, –11 spre –13 grade în restul zonelor mai sus menționate. În sudul și centrul Moldovei, centrul Munteniei, sud-vestul țării, Maramureș, Transilvania și Oltenia vom avea temperaturi de  la –5, –7 grade spre –9, –10. În nordul Moldovei, Crișana, Banat și vestul extrem vom avea temperaturi de la –4, –2 grade până la –1 grad. Maximele de mâine vor pleca e la  -8, –7 grade pe zonele montane, Muntenia, Dobrogea, –3, –5 grade pe sudul Moldovei, dealurile Subcarpatice, Transilvania, Maramureș și Oltenia. Valorile maxime le vom avea, ca de obicei, pe nordul Moldovei și vestul extrem al țării, cu temperaturi de la 0,1 grad spre 2-3 grade.

image

image

NEBULOZITATE:

– Norii joși vor acoperi cea mai mare parte a țării, la începutul intervalului de prognoză, cu excepția nordului și sud-estului Munteniei și a sudului Moldovei. Spre orele dimineții, nebulozitatea acoperă și Moldova. Orele serii aduc nori joși și acoperire 100% peste toată țara.

image

CEAȚĂ:

– Începem noaptea cu ceață pe partea de sud a țării, dar și pe zona vestică și nordică. Chiar dacă nu va duce la o scădere sub 1000 m a vizibilității, aceasta poate persista totuși chiar și pe tot parcursul zilei:

image

PRECIPITAȚII:

– Începem noaptea cu ninsori pe Crișana, Maramureș și Transilvania. Spre orele dimineții acestea se vor extinde și pe Moldova și Bucovina. Spre seară acestea revin pe Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și tot estul țării.

image

VÂNT:

– După orele prânzului vântul va prinde ceva intensificări, nu mai mari de 25 – 40 km/h, pe sud-est și vest.

image

ZĂPADĂ:

– Ninsorile așteptate mâine vor contribui la un strat nou de zăpadă mai ales pe sudul Moldovei dar și în zona vestică și nordică.

image

CONCLUZII:

– Ziua de mâine încheie 2 săptămâni consecutive de iarnă, cu un nou episod de ninsori pe arii extinse. Gerul începe și el să slăbească și ne pregătim de o perioadă de vreme mult mai caldă decât normalul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *