prognoze

Prognoză meteo 23 ianuarie 2016 – nimic nou, tot ger

TEMPERATURI:

– Scenariul nopților precedente se păstrează și pentru cea care urmează. Vreme deosebit de rece, geroasă, pe toate zonele montane, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul Transilvaniei, locuri unde minimele se vor situa între –16, –17 grade și –10, –11 grade. În restul Transilvaniei, Maramureș, Crișana și mare parte din Banat vom avea între –5 și –8 grade. Iar în nordul Moldovei și vestul extrem vom avea din nou valorile cele mai plăcute ale nopții, –2, –4 grade. Maximele zilei vor fi de –11, –13, –14 grade în zonele montane înalte, –7, –9 în celelalte zone montane, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul Transilvaniei. Nordul și centrul Transilvaniei și Maramureșul vor avea –5, –7 grade, iar Moldova, Crișana și Banat, între 0 și -2 grade.

image

image

NEBULOZITATE:

– La începutul intervalului de prognoză, norii joși vor fi prezenți mai ales pe Transilvania, Maramureș, Orientali și Moldova, dar și pe sudul extrem al Munteniei. La orele prânzului, singura modificare ar fi accentuarea nebulozității joase pe sudul țării. Spre seară, norii joși rămân pe tot sudul, cu o acoperire de 100% dar și pe zona Moldovei, chiar dacă doar la un procentaj de 30 – 40%.

image

CEAȚĂ:

– Încă de la primele ore ale nopții, ceața va fi prezentă pe sudul Munteniei, unde, izolat, se poate reduce vizibilitatea și sub 50 m. Ceața ar putea persista pe tot parcursul zilei

image

PRECIPITAȚII:

– Ninsori slabe vom avea chiar de la începutul intervalului de prognoză, pe zona Orientalilor și Maramureș. Pe parcursul zilei, ninsori slabe vor mai putea fi și pe zona de Curbură.

image

VÂNT:

– Vântul nu va pune probleme pe tot parcursul zilei de mâine.

image

ZĂPADĂ:

– Stratul de zăpadă este consistent și momentan nu există nici șanse de creștere, nici pericol de scădere.

image

CONCLUZII:

– Același refren al ultimei săptămâni: ger, ger, ger…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *