prognoze

Prognoză meteo 22 ianuarie 2016 – o nouă zi cu ger și ninsori

TEMPERATURI:

– Continuăm să avem parte de o noapte geroasă, cu temperaturi mult sub normele climatologice ale perioadei. Vom avea valori de la –12, –13 grade spre –16, –17 grade în zonele montane, –10, –11 grade în Oltenia și sud-estul țării. Cea mai mare parte a Munteniei, sudul Moldovei, Dobrogea și sudul Transilvaniei vom avea temperaturi între –8 și-10 grade. În restul Transilvaniei, Maramureș, cea mai mare parte a Crișanei și Banatului vor fi –5, –7 grade. Centrul și nordul Moldovei și vestul extrem al Banatului vor avea cele mai blânde temperaturi, undeva în jur de –2 spre –4 grade. Ziua de mâine aduce în continuare valori negative, dar în ameliorare. Zonele montane înalte au în continuare valori sub pragului, de la –16 spre –11 grade. În restul zonelor montane vom avea valori de la –7 spre –9 grade. În Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul și nordul Moldovei, Transilvania și Maramureș, maximele se vor opri la valori de –4, –6 grade. În zona de Curbură, Banat și Crișana, vom avea valori în jurul pragului de îngheț, –1 grad, 0.

image

image

NEBULOZITATE:

– Începem noaptea cu nori joși pe sud-estul țării, dar și pe Maramureș, Transilvania și zonele montane. Orele prânzului aduc norii joși pe toată jumătatea nordică, estică și vestică și parțial pe sud-estul extrem. Seara vine cu cer mai mult senin, doar nordul Moldovei, zonele montane și sudul extrem urmând să aibă în continuare parte de nebulozitate.

image

CEAȚĂ:

– ceața, chiar dacă ar mai putea fi prezentă, mai ales pe zonele joase din sud, nu va mai fi atât de puternică și persistentă.

image

PRECIPITAȚII:

– La începutul intervalului de prognoză, sunt ceva șanse spre sudul extrem al țării, pe nordul Moldovei, Orientali, Meridionali, Maramureș. Ele vor rămâne de actualitate și spre orele prânzului, mai ales în zona de Curbură. Seara aduce ninsorile și pe zona Moldovei.

image

VÂNT:

– Spre orele dimineții vântul prinde un pic de putere pe nord estul Moldovei, cu rafale ce pot ajunge și la 40 km/h. Aceste intensificări vor persista și pe orele după amiezii, dar spre seară lucrurile se vor calma la nivelul întregii țări.

image

ZĂPADĂ:

– Avem strat de zăpadă în cea mai mare parte a țării, cu excepția vestului extrem și a centrului și nordului Moldovei, zonele văduvite, momentan de zăpadă. Ninsorile de mâine vor aduce un pic de zăpadă și pe centrul Moldovei.

image

CONCLUZII:

– gerul rămâne singurul element notabil al zilei de mâine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *