prognoze

Prognoză meteo 21 ianuarie 2016 – iarnă pe bune, ninsori și ger

TEMPERATURI:

– Rămânem și noaptea care urmează cu o vreme geroasă în cea mai mare parte a țării, cu aceleași excepții numite nordul Moldovei, Banatul și Crișana, unde minimele se vor situa între –3,-4 grade și –5, –6. În zonele montane, sudul Munteniei, Oltenia, Dobrogea, vom avea minime între –10 –11 grade și –14, –15 grade. În centrul și sudul Moldovei, nordul Munteniei, Transilvania și Maramureș, minimele vor avea valori de –7,-8 spre –9, –10 grade. Distribuția temperaturilor rămâne neschimbată și în ceea ce privește maximele zilei. Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei, Transilvania și Maramureș cu valori mult sub normele perioadei, de la –11, –11 in zone montane înalte, la –7 –9 grade în celelalte regiuni. Din nou, nordul Moldovei, Banatul și Crișan oferă cele mai ridicate valori ale zilei, de –1, –2 grade. Aceeași adnotare ca și ieri: în condiții de strat de zăpadă consistent, cer senin, radiație nocturnă intensă, este posibil ca să ajungem din nou la valori de temperatură mult mai scăzute decât cele prognozate.

image

image

NEBULOZITATE:

– Începem noaptea cu nebulozitate accentuată pe sudul țării, pe sudul Moldovei, dar și pe Crișana, Maramureș și zonele montane. Lucrurile nu se schimb nici spre dimineață, doar Moldova părând a fi ferită de nori joși. La orele prânzului putem vorbi deja de un strat compact de nori joși ce acoperă toată țara, într-un procentaj de 100%. Modificările până la finalul intervalului de prognoză sunt nesemnificative, șanse de cer senin fiind prin Crișana, Oltenia și nord-estul Moldovei.

image

CEAȚĂ:

– sunt șanse de ceață prin Banat, Crișana, zonele joase din Muntenia, sudul Moldovei. Vizibilitatea poate scădea chiar sub 200 și chiar 50 de metri mai ales prin Banat și Crișana. Aceasta poate persista chiar pe tot parcursul zilei.

image

PRECIPITAȚII:

– Ninsorile își fac apariția de la primele ore ale nopții, pentru început în Maramureș. Până la orele prânzului cuprind deja tot Maramureșul, Banatul, Crișana, sud-vestul țării, Transilvania și Apusenii. După amiaza și seara aduc ninsori și pe Orientali, Curbură și parțial Meridionalii, urmând ca mai apoi să își facă apariția și în sud-est și Muntenia.

image

VÂNT:

– Vântul va fi destul de calm mâine, doar spre seară urmând să prindă un pic de putere la rafală, pe zona Olteniei.

image

ZĂPADĂ:

– ninsorile de mâine vor aduce strat de zăpadă și pe zona de vest a țării, inclusiv pe zona de nord-vest a Transilvaniei.

image

CONCLUZII:

– Rămânem cu o vreme geroasă, își fac apariția și ninsorile, suntem, cu adevărat, în plină iarnă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *