prognoze

Prognoză meteo 15 ianuarie 2016 –cel puțin 72 de ore de iarnă adevărată

TEMPERATURI:

– Valorile minime sunt în continuă scădere, astfel că, exceptând sudul Moldovei, sudul extrem al Munteniei, Banatul și Crișana, locuri unde se pot atinge 1-2 grade, în restul țării vom avea minime negative. –1 spre –2 grade, cu –3 –5 grade în zonele montane, spre –11 grade în masivele nordice ale Orientalilor. Maximele zilei se vor păstra negative pe toate masivele montane (-3 grade pe Orientali, –5 spre –6 pe Meridionali, –3 grade pe Apuseni. Cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, nordul și centrul Moldovei, Transilvania, Maramureș,Banat și Crișana, vor avea parte de maxime cuprinse între 0, 1 grad și 3-4 grade. Maximele zilei le vom regăsi pe sud-est și Dobrogea, cu valori de 7-9 grade.

image

image

NEBULOZITATE:

– Începem noaptea cu nebulozitate accentuată mai ales pe Moldova și sud-vest. Spre dimineață lucrurile deja se schimbă, nebulozitatea extinzându-se din Moldova și pe tot vestul, sud-vestul și sudul țării. La prânz, deja toată țara va avea cerul acoperit, doar o mică parte din Dobrogea având șanse să scape. Iar situația va rămâne la fel până la finalul intervalului de prognoză.

image

PRECIPITAȚII:

– Ninsorile își fac apariția prin sud-vest, încă de la orele nopții. Spre orele prânzului precipitațiile pun stăpânire pe tot vestul, sud-vestul și zona Apusenilor. Ninsori în sud-vest, Apuseni și vestul Crișanei, ploi în rest. La orele serii, ninsorile sunt prezente pe toată zona montană, Maramureș, sud-vest, iar ploile acoperă restul țării, doar Transilvania părând a fi ferită.

image

VÂNT:

– Vântul prinde ceva putere spre orele dimineții, mai ales pe Moldova, Dobrogea și sudul țării, locuri unde rafalele pot ajunge și la 40 km/h. Spre seară, intensificările rămân de interes doar pentru Moldova și Dobrogea, rafalele urmând să fie și de peste 50 – 55 km/h.

image

ZĂPADĂ:

– Începând cu ziua de mâine, zăpada are o revenire mult așteptată pe la noi. La început pentru zonele montane și pentru sud-vest.

image

CONCLUZII:

– Odată cu ziua de mâine intrăm într-un interval de 72 sau chiar 96 de ore extrem de interesante, de iarnă în adevăratul sens al cuvântului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *