prognoze

Prognoză meteo 14 ianuarie 2016 – liniștea dinaintea viscolului

TEMPERATURI:

– după câteva zile în care temperaturile minime o luaseră raza, ajung la valori de primăvară, noaptea care urmează vine cu valori mai reduse chiar dacă nu la nivelul normelor perioadei. Vom avea valori de la –6 spre –3 grade în zonele montane înalte, –1, –2 grade în celelalte zone montane, vestul Moldovei și zona Subcarpaților. În restul țării minimele vor fi între 1 și 3 grade Celsius. Temperaturile maxime vor rămâne negative pe zonele montane, cu valori de –6,-8 grade în masivele Meridionalilor, –3, –5 grade în zona Orientalilor și a Apusenilor, –2, –1 grad în celelalte masive. Nordul și centrul Moldovei, Maramureșul, Crișana vor avea maxime de la 1 la 2-4 grade. Sudul Moldovei, Muntenia, Banatul, Oltenia și Dobrogea vor avea maxime de 5-7, maxim 8 grade.

image

image

NEBULOZITATE:

– La începutul intervalului de prognoză, norii joși vor acoperi mai ales nordul, centrul și vestul țării, cu un grad de acoperire de la 75 la 100%. Spre orele dimineții, aceștia vor acoperi și Moldova, dar și sud-estul extrem al Munteniei. Prânzul aduce cer mai mult senin pe vestul extrem, tot sudul țării și sudul Moldovei. Orele serii mai aduc nori joși doar pe Orientali, nordul extrem și Moldova.

image

CEAȚĂ:

– Există șanse pentru formarea ceții mai ales pe zona Orientalilor, sud-estul țării și în zona Apusenilor.

image

PRECIPITAȚII:

– Începem noaptea cu ninsori pe Orientali, Apuseni, cu ploi pe vest și Maramureș. Ninsorile rămân de interes pentru Orientali, Apuseni și nordul Moldovei și pentru dimineața și orele prânzului. Seara, precipitațiile dispar din peisaj, doar ceva ploi slabe și izolate pe sud-estul Moldovei.

image

VÂNT:

– La începutul intervalului de prognoză, vântul va avea intensificări mai ales pe Crișana, cu viteze de până la 40 – 45 de km/h. Intensificări pot fi și pe celelalte regiuni, dar viteza la rafală nu va trece de 30 – 35 km/h. Orele dimineții aduc un vânt din ce în ce mai puternic pe sudul Munteniei și Oltenia. Intensificările se păstrează până spre orele după amiezii și seara lucrurile se calmează.

image

ZĂPADĂ:

– Chiar dacă rularea pentru mâine e pesimistă, cu zăpadă doar în zonele montane, ne apropiem de momentul unui weekend ce poate aduce un viscol extrem și un strat de zăpadă care să mulțumească pe toți iubitorii iernii.

image

CONCLUZII:

– Nu va fi o zi cu fenomene extreme dar nici o zi lipsită de ele. Vom avea vânt, ploi, ninsori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *