prognoze

Prognoză meteo 12 ianuarie 2016 – temperaturi de primăvară, vânt agitat

TEMPERATURI:

– deși suntem în luna lui gerar, noaptea care urmează va fi una cu temperaturi pozitive la nivelul întregii țări. Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, chiar și zonele montane vor avea temperaturi minime de la 1, 2 grade până la 4-5 grade. Mult mai cald va fi în Transilvania, Maramureș Crișana și Banat, zone unde valorile minime se vor duce chiar spre 8 – 10 grade. Maximele de mâine vor pleca de la valori negative în zonele montane înalte, din Orientali, Meridionali și Apuseni, la valori de 7-9 grade în Muntenia, Dobrogea, Moldova, Maramureș, Transilvania, Crișana și cea mai mare parte a Banatului. Oltenia și vestul extrem vor avea maxime de 11 – 13 grade.

image

image

NEBULOZITATE:

– La începutul intervalului de prognoză, norii de mare înălțime, medie, vor acoperi toată țara, în timp ce norii joși vor fi prezenți mai ales pe nord, vest și centru, lăsând un cer mai liber pentru sudul țării. Spre orele dimineții, doar Moldova (sud și nord), Dobrogea și sudul extrem vor fi lipsite de nori. Spre după amiază, cerul se degajă de norii joși pe tot sudul țării, Moldova și vestul extrem. În Banat și Crișana acoperirea va fi de până în 50%, doar zonele montane urmând să rămână în continuare acoperite 100%. Iar situația nu se mai schimbă mult pentru restul intervalului de prognoză.

image

CEAȚĂ:

– vor fi șanse de ceață mai ales pe sudul țării și pe centru, dar până la orele dimineții ea se va dispersa.

image

PRECIPITAȚII:

– La începutul nopții vom avea mai ales ploi în Maramureș, Crișana, sud –vestul Munteniei. Spre orele prânzului își fac apariția și ninsorile mai ales pe zona Orientalilor, Apusenilor dar și în masivele vestice ale Meridionalilor. Spre seară, ninsorile vor predomina în masivele montane, iar ploile vor fi mai ales pe zona Transilvaniei.

image 

VÂNT:

– Va fi o noapte grea pentru cei din vestul țării, acolo unde intensificările de vânt vor fi foarte puternice, cu rafale și de peste 60- 65 km/h. Și pe estul țării vom avea intensificări, dar acestea vor fi mult mai slabe, spre 35 – 40 km/h, asta la începutul intervalului de prognoză. Spre dimineață, intensificările se mută mai ales pe Moldova și nordul extrem. După orele prânzului, vântul își face de cap pe sudul țării. Seara aduce o calmare a vântului, dar nu o liniștire.

image

ZĂPADĂ:

– Am rămas cu zăpadă doar pe zonele zonele montane și foarte puțină pe nordul extrem al Moldovei. Și lucrurile nu se vor schimba nici mâine, chiar și cu ninsorile prognozate mai ales în zonele montane.

image

CONCLUZII:

– O zi în care doar vântul va fi subiectul zilei, acesta urmând să traverseze țara, lăsând în urma sa ceva agitație.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *