prognoze

PROGNOZĂ METEO 10 IANUARIE 2016 – și afară plouă, plouă..

TEMPERATURI:

– urmează o noapte caldă în cea mai mare parte a țării. Temperaturi negative vom avea pe zona Moldovei, sudul extrem al Munteniei, dar i prin zonele montane din Orientali și Meridionali, cu valori de –1, –2 grade. Maramureșul, Transilvania, Oltenia, mare parte din Muntenia și Dobrogea vor avea valori de temperatură de la 0 spre 2-3 grade. De o noapte cu adevărat caldă vor avea parte cei din Banat și parte din Crișana, locuri unde minimele se vor apropia și de 7-8 grade. Maximele nu vor diferi mult de minime, singura creștere notabilă urmând să fie pe sud-estul țării, unde ne vom apropia, ca și în vest, de valori în jurul a 5-7 grade, chiar 8.

image

image

NEBULOZITATE:

– nebulozitatea va fi aproape de 100% pe Moldova, Transilvania, Maramureș, Crișana și mare parte din Banat, dar nu va lipsi nici din Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei și Dobrogea, cu un grad de acoperire de până la 50%. Acesta va fi scenariul la începutul intervalului de prognoză. La orele prânzului doar mici zone din sud – est vor mai avea șansa unui cer senin, restul țării urmând să fie sub un plafon consistent de nori joși. Iar lucrurile nu se vor mai schimba pentru restul intervalului de prognoză.

image

PRECIPITAȚII:

– începem noaptea cu ploi pe zona Banatului, Crișana, Maramureș și vestul Moldovei. Ninsorile vor fi prezente mai ales pe Orientali, masivele nordice. Până la orele prânzului, ploile cuprind toată zona vestică a țării, dar și nord-vestul și sud-vestul, pentru ca mai apoi, chiar dacă mai slabe ca intensitate, să își facă apariția și pe zona sudică și centrală. Așa cum a specificat și ANM în informarea ce intră la orele 23 în vigoare, de mare interes în zilele următoare vor fi cantitățile de precipitații. Iar ziua de mâine ne va confirma asta.

image

image

VÂNT:

– pe timpul nopții, ceva adieri mai susținute vom avea mai ales pe zona vestului extrem. Spre prânz intensificările cuprind tot vestul țării, iar rafalele se pot apropia chiar de 40 km/h. Spre seară, intensificări ușoare își fac apariția pe zona Dobrogei și în nord dar și pe tot sudul țării.

image

ZĂPADĂ:

– stratul de zăpadă pierde constant luptă cu toți inamicii: temperaturi ridicate, ploile care își fac simțită prezența deja, astfel că, cel mai probabil, până la începutul săptămânii viitoare vom mai avea zăpadă doar pe zonele montane.

image

CONCLUZII:

– intrăm într-un peisaj meteo cu multe ploi, cu temperaturi mai ridicate decât normalul perioadei. O vreme ce numai de iarnă nu poate fi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *