prognoze

Prognoză meteo 08 ianuarie 2016 – o zi mai liniștită

TEMPERATURI:

– noaptea care urmează va aduce valori negative la nivelul întregii țări, cu excepția sud-estului țării, unde vom avea valori ușor pozitive, de până la 1 grad. Cele mai scăzute valori le vom avea pe zonele montane, cu –5, –7 grade pe masivele înalte ale Orientalilor, Meridionalilor și a Apusenilor. –2, –3 grade se vor atinge pe zone vaste din Moldova, dar și în sud vest, în timp ce în restul regiunilor țării vom avea temperaturi de –1 spre –2 grade. Maximele zilei de mâine vor împărți țara în două: parte din Moldova (nordul și centrul), zonele montane, Maramureș, Transilvania și sud-vestul țării vor avea parte de temperaturi negative, cu valori de la –6 –7 grade în masivele montane, spre –1, –2 grade în restul zonelor menționate mai sus. Sudul Moldovei, Banatul, Oltenia, Muntenia și Dobrogea vor avea parte de valori pozitive, de la 1, 2 grade până la maximele zilei, de 5-6 grade în dealurile Munteniei.

image

image

NEBULOZITATE:

– norii joși vor acoperi cea mai mare parte a țării încă e la primele ore de prognoză, doar zona Olteniei urmând să fie mai norocoasă din acest punct de vedere. Spre orele serii, cerul se degajă în mare parte din Oltenia și Muntenia, dar și pe sudul Moldovei și Transilvania.

image

PRECIPITAȚII:

– la începutul intervalului de prognoză, precipitații, mai ales ninsori, vom avea pe nordul țării, Orientali, Moldova, Transilvania și izolat în sud vest și Dobrogea. Odată cu orele prânzului, dar și spre seară, precipitațiile vor mai rămâne de interes mai ales pentru zonele montane și nordul țării.

image

VÂNT:

– vom avea intensificări susținute ale vântului încă de la începutul intervalului de prognoză, cu rafale ce pot atinge, în Moldova, Oltenia și Dobrogea chiar și 55 – 60 km/h. Lucrurile se mai domolesc până spre orele prânzului, chiar dacă rafalele nu dispar de tot, scad doar în intensitate. Seara vine cu un vânt calm, liniștit.

image

ZĂPADĂ:

– dacă în urmă cu doar 2 zile aveam strat de zăpadă în mai toate regiunile, cu excepția Dobrogei, ploile din ultimele 24 de ore au distrus orice urmă de zăpadă din mare parte din sudul țării. Moldova este câștigătoarea clară a ultimelor ore, cu un strat nou de zăpadă depusă de peste 15 cm și cu încă 10 – 15 ce se vor depune și pe parcursul nopții și a primelor ore de mâine.

image

CONCLUZII:

–  o zi mai liniștită, cu fenomene în restrângere și cu temperaturi în creștere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *