prognoze

Prognoză meteo 1 ianuarie 2016 – Revelion cu ger

TEMPERATURI:

– cea mai așteptată noapte din an vine cu temperaturi scăzute la nivelul întregii țări. În zone montane vom avea temperaturi mult sub pragul gerului,  cu valori ce se pot apropia și de –14,-16 grade. Pentru restul țării, minimele vor avea valori de la –3, –4 grade spre –8, –10. Prima zi a anului 2016 vine cu temperaturi sub media perioadei, negative în toate regiunile, cu valori de la –7, –8 spre –11 grade în zonele montane, –3 spre –5 grade în Moldova, Maramureș, Transilvania, Banat, Crișana, sud vestul și nordul Munteniei. Valori de –1, –2 grade vom avea în restul Munteniei și Dobrogea. Cele mai ridicate valori, de 0. 1 grad, ar putea fi atinse pe sudul extrem al Olteniei.

image

image

NEBULOZITATE:

– la începutul intervalului de prognoză, norii joși vor acoperi cea mai mare parte a Moldovei, Crișana, nordul Munteniei și Dobrogea și doar izolat celelalte zone. Asta în timp ce norii de mare înălțime îi vom regăsi doar pe Dobrogea, iar pe cei medii acoperind estul și sud estul țării. La orele prânzului, norii joși vor fi prezenți în cea mai mare parte a țării, exceptând doar sudul țării.

image

PRECIPITAȚII:

– pe timpul nopții este posibil să avem parte de precipitații slabe mai ales pe Moldova. Tendință care se va păstra și pe timpul zilei, urmând ca precipitațiile să coboare și pe zona de Curbură.

image

VÂNT:

– spre dimineață adierile de vânt vor prinde un pic de putere, mai ales pe estul țării, însă nu vor dura mult, astfel că după amiaza și seara zilei de mâine ne vor aduce un vânt liniștit.

image

ZĂPADĂ:

– vom avea parte de ninsori în prima zi a noului an, pe zona Moldovei și a Orientalilor, chiar dacă nu importante cantitativ. Stratul de zăpadă lipsește încă din multe zone din țară, dar acest lucru pare a fi pe cale să se remedieze în perioada următoare.

image

image 

CONCLUZII:

– prima zi a anului 2016 vine cu o vreme de iarnă în cea mai mare parte a țării, asta din punct de vedere al temperaturilor, dar și cu ninsori în zona Moldovei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *