prognoze

Prognoză meteo 25 decembrie 2015 – De Crăciun, ce vreme de Paște avem !

TEMPERATURI:

– noaptea în care toți copiii îl așteaptă pe Moș Crăciun, temperaturile minime vor pleca de la valori de –1, –2 grade în cea mai mare parte a Orientalilor, Meridionalilor și Apuseni, 0-2 grade în Moldova, Transilvania, Maramureș, 2-4 grade în Banat, Crișana, sudul Moldovei și sud estul Munteniei și 4- 6 grade în cea mai mare parte a Munteniei, Olteniei și sud-vest. Maximele zilei de mâine vor pleca de la valori negative în masivele înalte din toate zonele montane, cu valori de –1, –2 grade, 1 –3 grade vom avea în estul Moldovei, Transilvania și Maramureș. În Banat, Crișana, restul Moldovei, vom avea valori de temperatură de la 4 la 6 grade. Cele mai ridicate valori le vom avea pe sudul Moldovei, Muntenia, Dobrogea, locuri unde se pot atinge și 7-9 grade, izolat chiar 10. Pe sudul Olteniei putem avea chiar valori de 11 – 12 grade.

image

image

NEBULOZITATE:

– pentru cei care vor spera să vadă sania lui Moș Crăciun pe cer, șansele sunt destul de mici, morii joși urmând să acopere cea mai mare parte a țării, doar Moldova urmând să fie mai norocoasă, asta la începutul intervalului de prognoză. Lucrurile nu se schimbă foarte mult nici la orele prânzului, norii joși sunt persistenți în cea mai mare parte a țării, tot cu Moldova, dar și Oltenia, cu șanse de a fi totuși mai norocoase și să vadă și soarele. La orele serii, tot sudul țării scăpă de nebulozitatea joasă.

image

CEAȚĂ:

– nici ceața nu avea cum să lipsească din peisajul nopții de Crăciun, dar să sperăm că nu îl va împiedica pe Moș să ajungă la toți copiii. Vom avea ceață pe arii extinse din vest și din Moldova, dar și pe sudul extrem. De asemenea, ea va fi prezentă și în Transilvania. Din fericire, nu va fi persistentă.

image

PRECIPITAȚII:

– vom avea precipitații slabe chiar de la începutul intervalului de prognoză, pe vestul țării. Apoi și pe nord, nord – vest, dar și în zona Meridionalilor, iar spre orele prânzului și pe zona de Curbură și Orientali.

image

VÂNT:

– vântul nu va pune nici un fel de probleme mâine.

image

ZĂPADĂ:

– poate cel mai trist lucru din ziua de Crăciun, lipsa zăpezii în mare parte din țară. Vom avea ceva șanse la ninsori slabe în zonele montane din masivele nordice ale Orientalilor și din zona Carpaților de Curbură.

image

CONCLUZII:

– o zi de Crăciun fără zăpada din povești, fără frig, aducând mai mult a o zi de primăvară târzie. Cu toate acestea, Prognoze Meteo vă urează un Crăciun de poveste alături de cei dragi !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *