prognoze

Prognoză meteo 21 decembrie 2015 – cald, ceață, puțin vânt

TEMPERATURI:

– noaptea care urmează va fi una cu temperaturi negative în zonele montane (de la –1 în zonele montane joase până spre –3, –5 grade în masivele înalte, mai ales ale Orientalilor), în zona Moldovei (de la –1 grad până la 2 grade în sudul regiunii), sud vestul Munteniei și Oltenia (tot cu valori de la –1 spre 1, 2 grade). În restul Munteniei, Dobrogea, Transilvania, Banat și Crișana, minimele vor fi pozitive, cu valori de la 2 la 4 grade. Maximele zilei vor pleca de la valori de 2-4 grade în cea mai mare parte a zonelor montane, nordul și sudul Moldovei, Transilvania, Maramureș, Banat, Crișana, sud vestul Munteniei și Oltenia, la valori de 7-9 grade în cea mai mare parte Munteniei, Dobrogea, centrul Moldovei. Cele mai ridicate valori ale zilei le vom avea în zonele deluroase ale Munteniei, unde, datorită advecției de aer cald și a insolației puternice, se pot atinge și 15 – 16 grade, dar și pe zona Moldovei, Olteniei, dar și pe sudul extrem al Dobrogei, zone unde vom avea și maxime de 12-13  grade.

image

image

NEBULOZITATE:

– norii joși vor acoperi tot vestul, centrul și cea mai mare parte din zona de sud-est, asta la începutul intervalului de prognoză. La orele prânzului, lucrurile nu se vor schimba foarte mult, nebulozitatea joasă urmând să fie prezentă tot pe vest, centrul, zonele montane, sud vest și cea mai mare parte a Moldovei. Spre seară, și în sudul țării vom avea nori joși, stratiformi.

image

CEAȚĂ:

– ceața va fi prezentă încă de la începutul intervalului de prognoză și va fi una chiar densă, cu vizibilitate chiar și sub 50 de m, mai ales pe estul Moldovei, zona de Curbură, sud, sud-vest, izolat și pe nord vest. Scăpăm de ea la orele dimineții, doar pentru a ne revedea spre seară, pe arii și mai extinse.

image

PRECIPITAȚII:

– nu prea sunt șanse la precipitați pentru ziua de mâine, cel puțin până spre orele serii, când își vor face apariția prin nord, vest și sudul Moldovei.

image

VÂNT:

– slab la începutul intervalului de prognoză, vântul va prinde un pic de putere spre orele prânzului, mai ales pe zona de sud, sud-est, unde, izolat, se pot atinge chiar și 35 – 40 km/h. Intensificările se vor păstra și pentru restul zilei, dar mai slabe ca intensitate.

image

ZĂPADĂ:

– temperaturile ridicate de mâine fac improbabilă șansa ca puținele precipitații dinspre seară să fie altceva decât ploi. Stratul de zăpadă este și el în scădere, iar șansele unui Crăciun cu zăpadă chiar și în zonele montane, devin tot mai mici.

image

image

CONCLUZII:

– ziua de mâine rămâne caldă pentru această perioadă, ceața urmând să fie marea problemă a zilei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *