prognoze

Prognoză meteo 19 decembrie 2015 – cald, ploi pe vest.

TEMPERATURI:

– dacă nopțile trecute vorbeam de minime negative la nivelul întregii țări, acum, acestea se vor regăsi pe toate zonele montane, Transilvania, Maramureș, partea estică a Banatului și Crișanei, izolat și prin sud-vest și sud-est, zone unde minimele vor pleca de la –3, –5 până spre –1 grad. În restul Banatului, Crișanei, în Muntenia și cea mai mare parte a Moldovei vom avea minime în jurul valorii de 1 grad. Cele mai ridicate valori nocturne le vom avea pe nord-estul Moldovei, unde se vor atinge și 3-4 grade. Valorile maxime ale zilei de mâine, în creștere și ele, vor pleca de la valori de 1-2 grade în masivele montane înalte, 2 – 4 grade în celelalte zone montane, sudul Moldovei, Transilvania, Banat, Crișana, Maramureș. În sud-vest, în Muntenia, în nordul Moldovei, în Dobrogea, dar și în Oltenia se vor atinge maximele zilei, de până la 7-8 grade, dar, izolat, se pot atinge și 10 grade, mai ales pe zona Olteniei.

image

image

NEBULOZITATE:

– dacă norii de mare înălțime și medie nu vor fi foarte prezenți pe arii extinse, norii joși vor acoperi toată Moldova, zonele montane, Transilvania, Banat, Crișana și sud estul extrem, asta la începutul intervalului de prognoză. Spre orele serii zilei de mâine norii joși rămân numeroși pe mare parte din estul țării, Orientali, Carpații de Curbură, centrul și vestul Munteniei și izolat în Banat, Maramureș și sud-vest.

image

PRECIPITAȚII:

– modelul GFS dă șanse la precipitații, la începutul nopții, pe zona de vest, dar și în zona Meridionalilor. Precipitații slabe vor fi și pe centrul Moldovei, interiorul Carpaților, Apuseni.

image

image

VÂNT:

– vântul va fi absent pe parcursul zilei de mâine, urmând să avem parte doar de adieri slabe.

image

ZĂPADĂ:

– va ninge slab la începutul intervalului de prognoză în zona Meridionalilor și a Carpaților de Curbură

image

CONCLUZII:

– vreme în încălzire continuă, precipitații doar pe partea de vest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *