prognoze

Prognoză meteo 18 decembrie 2015 – vreme în încălzire

TEMPERATURI:

– urmează o nouă noapte cu temperaturi negative la nivelul întregii țări, excepție urmând să facă partea vestică a Banatului, Crișanei și izolat în sudul extrem al Munteniei, acolo unde putem aveam minime în jur de 0, 1 grad. În zonele înalte din Orientali se vor atinge și –9 spre –11 grade, în celelalte zone montane vom avea valori de –4, –6 spre –8 grade. Centrul Moldovei, Transilvania, zona Subcarpaților, sud vestul țării nu vor trece de –3, –4 grade. Pentru restul țării, minimele se vor situa la valori de –1, –2 grade. Temperaturile maxime vor rămâne negative pe zona Orientalilor și a Meridionalilor, cu valori de la –1 spre –3 grade. În celelalte zone montane, Transilvania, Maramureș, Crișana, parte din Banat, cea mai mare parte din Moldova, vom avea temperaturi de la 0, 1 grad până la 3-4 grade. Cele mai ridicate valori ale zilei le vom avea pe zona de sud-vest și sud, cu maxime de 5-7 grade.

image

image

NEBULOZITATE:

– norii de mare înălțime vor acoperi mare parte din țară, exceptând sudul țării, iar norii joși vor fi prezenți pe zona Orientalilor, Maramureș și tot vestul țării, asta la începutul intervalului de prognoză. La orele prânzului, norii de mare înălțime și medii vor acoperi toată țara, în timp ce norii joși se vor extinde și pe nordul Moldovei, Transilvania, Meridionali și sud vest.

image

CEAȚĂ:

– nici pentru prognoza de mâine ceața nu lipsește din peisaj, pe timpul nopții urmând să o regăsim în zona Moldovei și a Transilvaniei, iar ceva mai persistentă, până spre ore bune din dimineață, mai ales pe zona de sud, sud-vest.

image

PRECIPITAȚII:

– precipitații slabe vom avea pe zona de nord a Moldovei și Maramureș, spre orele dimineții. pentru ca apoi să existe șansa să apară și în Crișana, dar și pe zona Carpaților.

image

VÂNT:

– încă de la începutul nopții,vântul va fi ceva mai activ pe partea de sud, sud est, unde intensificările pot ajunge și la 28 – 30 km/h.  După amiaza și seara ne aduc totuși un vânt liniștit.

image

ZĂPADĂ:

– ninsori slabe vom avea pe masivele nordice ale Orientalilor, Carpații de Curbură. Din păcate, grosimea stratului de zăpadă este în continuă scădere, astfel că doar pe masivele înalte vom continua să mai avem peste 10 cm de zăpadă.

image

image

CONCLUZII:

– temperaturile cresc față de ziua precedentă, ninsorile rămân o iluzie, ne pregătim, se pare, de un Crăciun fără peisajul de basm așteptat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *