prognoze

Prognoză meteo 17 decembrie 2015 – Noapte geroasă la munte, fulguieli – iluzie de iarnă

TEMPERATURI:

– noaptea care vine va aduce temperaturi negative la nivelul întregii țări, exceptând Oltenia și litoralul, unde se pot atinge 0, maxim 1 grad. Temperaturi mult sub pragul de ger vom avea pe toate masivele montane înalte, de la –13, –14 grade spre –18 grade. În restul zonelor montane vom avea –6, –7 grade. Zona Subcarpaților, vestul Moldovei, Transilvania și zona de sud vest vor avea temperaturi de –3 spre –5 grade. Restul Moldovei, Maramureș, Banat, Crișana, Muntenia și parte din Dobrogea vor avea minime între –1, –3 grade. Maximele zilei de mâine, exceptând zonele montane unde se vor păstra negative (-1 grad spre –4) vor avea valori, în toate regiunile țării, de la 2 spre 4-5 grade.

. image

image

NEBULOZITATE:

– la începutul intervalului de prognoză vom avea doar nori joși, pe toată zona Olteniei, Munteniei și Dobrogea. Și aceștia se vor răsfira spre orele prânzului, urmând să îi mai regăsim izolat prin sud, sud-vest, nordul extrem și Carpații de Curbură.

image

CEAȚĂ:

– vom avea parte de ceață și în această noapte până mâine dimineață, mai persistentă pe zona de vest a țării, nord-vest și pe arii restrânse și în zonele joase ala dealurilor Subcarpatice.

image

PRECIPITAȚII:

– precipitații, slabe cantitativ, pot fi prezente în cea mai mare parte a țării, exceptând zona de vest.

image

VÂNT:

– vântul va fi o prezență discretă mâine, doar spre orele serii urmând să ofere niște adieri mai puternice, cu viteze de până la 28 de km/h, pe zona de sud=est a țării.

image

ZĂPADĂ:

– precipitațiile slab care vor cădea mâine vor fi sub toate formele, inclusiv lapoviță sau ninsoare, mai ales pe zonele înalte, dar nu sunt excluse nici în celelalte regiuni ale țării.

image

image

CONCLUZII:

– o zi care ar putea să ne inducă ideea că iarna își intră definitiv în drepturi, însă nu este chiar așa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *