prognoze

Prognoză meteo 16 decembrie 2015 – temperaturi de iarnă, zăpadă mai puțin

TEMPERATURI:

– noaptea care urmează va aduce temperaturi negative în cea mai mare parte a țării. Vom avea valori de la –9, –10 grade în masivele înalte ale Carpaților, –2, –3 spre –5 grade în celelalte zone montane, –1 spre –2 grade în nordul și centrul Moldovei, Transilvania, Maramureș, Crișana, Banat și sud – vestul țării. Valori ușor negative, spre –1 grad, vom avea și pe sudul extrem al Munteniei. Valori de 0 –1 grad vom întâlni doar pe Muntenia și sudul Moldovei, urmând ca cele mai mari valori ale nopții le vom întâlni pe Dobrogea, unde se vor atinge 2-4 grade. Maximele zilei se vor păstra negative pe zona montană, cu valori de –3 spre –1 grad, 1-2 grade pe zona Subcarpaților, 2-4 grade pe Moldova, dealurile Munteniei, Transilvania și Maramureș. Cele mai ridicate valori ale zilei vor fi pe banat, Crișana, Oltenia, sudul Munteniei, al Moldovei și Dobrogea, locuri unde se pot atinge 5-6 grade.

image

image

NEBULOZITATE:

– la începutul intervalului de prognoză, nebulozitatea de înălțime mare și medie va fi prezentă pe tot cerul României, în timp ce norii joși vor fi prezenți pe extremitatea nordică. Spre orele dimineții, și norii joși prind curaj și se extind pe toată Moldova, Transilvania, Maramureș, Orientali și Dobrogea. La orele serii, rămân de interes doar norii joși, prezenți pe Orientali, Meridionali, tot sudul țării și pe Dobrogea.

image

CEAȚĂ:

– există posibilitatea formării ceții pe zona de sud a țării, sud-vest, dar și pe vestul Moldovei, cu vizibilitate ce poate scădea chiar și sub 50 m. Spre orele dimineții aceasta se va dispersa.

image

PRECIPITAȚII:

– precipitații slabe cantitativ sunt posibile mâine în toate regiunile.

image

VÂNT:

– spre orele prânzului vântul va prinde un pic de putere, cu rafale de 28 – 30 km/h, mai ales pe sudul țării. Spre seară, vântul redevine slab.

image

ZĂPADĂ:

– va ninge slab, la începutul nopții, pe masivele nordice ale Orientalilor, apoi și pe zona Carpaților de Curbură și Meridionali. Se va adăuga un strat nou de zăpadă,mai ales pe zona de Curbură.

image

image

CONCLUZII:

– o zi cu temperaturi normale pentru data la care ne aflăm, cu ceva zăpadă mai ales pe zonele montane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *