prognoze

Prognoză meteo 13 decembrie 2015 – ceața și poleiul, pericolele zilei

TEMPERATURI:

– noaptea care urmează va aduce minime negative pe zonele montane, de la –3 grade până spre –7,-8 în masivele din Orientali și Meridionali. Minime ușor negative vor fi și pe zona de est a Moldovei, zona  deluroasă a Subcarpaților, Transilvania și Apuseni, zone unde vom avea minime de –1, 2 grade. Pentru celelalte regiuni, valorile minime se vor încadra între 0, 1 grad până la 3, izolat 4 pe zona de sud est a țării. Maximele zilei vor pleca de la valori de –2, 1 grad pe zona masivelor nordice ale Orientalilor, 0 –2 grade pe celelalte masive montane, 4 – 6 grade în zona Transilvaniei și a Maramureșului,valori de 3- 5 grade, temperaturi care se vor întâlni și pe nordul Moldovei. Pentru restul regiunilor, maximele se vor situa între 7 și 9 grade, izolat, pe sudul extrem al Olteniei, 10 grade.

image

image

NEBULOZITATE:

– la începutul intervalului de prognoză, norii de mare înălțime vor acoperi toată țara, în timp ce norii joși vor fi prezenți mai ales pe nordul, centrul, estul și izolat sud –estul țării. Dacă norii de altitudine vor rămâne cantonați pe cerul României, norii joși vor mai acoperi, la orele prânzului, doar parte cin Orientali, Maramureșul și nordul extrem, pentru ca pe orele serii să fie prezenți pe toată Moldova, nordul extrem, parțial Meridionali și Orientali.

image

CEAȚĂ:

– și pentru mâine ceața rămâne un element important din prognoza meteo. Este așteptată pe sudul Moldovei, centrul țării, vest și sud, mai ales pe zona București – Ilfov.

image

PRECIPITAȚII:

– precipitații slabe, mai ales burnițe, dar și fulguieli în zonele unde temperaturile se vor păstra negative, sunt așteptate mâine dimineață mai ales pe zona de nord, nord-vest, iar spre seară și pe est sau sud-vest. Ca urmare a acestor precipitații slabe, pericolul zilei de mâine este reprezentat de polei.

image

VÂNT:

– dacă până la orele prânzului nu va fi prezent, spre după amiază vântul va începe să sufle cu intensificări ce pot ajunge chiar și la 37 – 40 km/h, pe zona Moldovei și Dobrogea. Spre seară, intensificările rămân prezente tot pe est, dar scad ca intensitate.

image

ZĂPADĂ:

– lapoviță și ninsori slabe vor fi prezente încă de la începutul nopții în zona masivelor nordice ale Orientalilor, Maramureș, Apuseni, urmând ca spre dimineață ele să înceteze, urmând a reveni noaptea de duminică spre luni.

image

CONCLUZII:

– o zi fără fenomene meteo importante. Ceața și poleiul vor fi principalele probleme ale zilei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *