prognoze

Prognoză meteo 12 decembrie – avem de toate: ceață, ploi,ninsori slabe

TEMPERATURI:

– noaptea care urmează va fi una rece. De la minime de –10, –12 grade în zona Apusenilor, –5 spre –7 grade în zona Meridionalilor și a Orientalilor. Minime ușor negative vom avea și pe centrul Moldovei, Transilvania, zona Subcarpaților, cu valori de –1, –2 grade. Nici în restul țării nu vom vorbi de minime mai ridicate, în toate regiunile urmând să înregistrăm valori în jurul pragului de îngheț, de 0 – 2 grade. Maximele vor continua să fie negative pe zonele montane înalte, cu valori de –1, –2 grade, ușor pozitive în celelalte zone montane, cu 1-2 grade. Transilvania și Maramureșul vor avea 2-4 grade, Moldova, Banat, Crișana, mare parte din Oltenia, Muntenia și Dobrogea vor avea maxime de 5 – 7 grade. Cele mai ridicate valori, de 9-10 grade, le vom avea pe dealurile Subcarpatice și sudul extrem al Olteniei.

image

image

NEBULOZITATE:

– norii de mare înălțime și norii medii vor fi prezenți pe arii restrânse, norii joși vor acoperi toate zonele montane, dar și sud vestul, mare parte din sudul și sud-estul țării, cel puțin la începutul intervalului de prognoză. La orele prânzului, norii de mare înălțime acoperă toată țara, în timp ce norii joși vor fi prezenți pe tot nordul țării și cam așa vor rămâne lucrurile pentru tot restul zilei.

image

CEAȚĂ:

– ceața va acoperi destul de mult din țara noastră, mâine. Estul țării, sudul, sud-vestul țării, dar și centrul, vor avea parte de ceață chiar din această noapte, ce va persista până la orele dimineții.

image

PRECIPITAȚII:

– pentru ziua de mâine, precipitații sunt așteptate mai ales pe nordul țării, dar și pe zona Orientalilor și slabe cantitativ pe Apuseni și zone restrânse din sud-vest și Meridionali.

image

VÂNT:

– vântul nu va pune probleme pe parcursul zilei de mâine, urmând să fie slab ca viteze.

image

ZĂPADĂ:

– parte din precipitațiile care vor cădea mâine vor fi și ninsori slabe, pe zona Orientalilor, la începutul intervalului de prognoză, urmând ca mai apoi ninsorile să se concentreze mai ales pe masivele nordice ale Orientalilor.

image

CONCLUZII:

– o zi cu temperaturi normale pentru perioada în care ne aflăm. Își fac apariția și ninsorile, în zonele montane. Ceața rămâne și ea prezentă pe arii extinse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *