prognoze

Prognoză meteo 11 decembrie 2015 – o zi banală de decembrie

TEMPERATURI:

– temperaturile minime vor pleca de la valori de –10, –12 grade în Apuseni și masivele înalte din Orientali., –3, –5 spre –6 grade în Orientali și Meridionali. Temperaturi negative vom avea și pe zona Transilvaniei și a Maramureșului, dar și pe sud – vestul țării, cu valori de –1, –2 grade. Pentru toate celelalte regiuni ale țării valorile minime nu vor trece de 1-3 grade, izolat, pe sudul extrem, 4 grade. Temperaturile maxime se vor păstra la valori negative pe zonele înalte din Apuseni, Orientali și Meridionali, cu valori de –1, –2 grade. Moldova,  Transilvania, Maramureș, Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia și Dobrogea vor avea parte de valori de temperatură de la 2-3 grade până la 5 – 7 grade, cele din urmă valori urmând să le regăsim pe Oltenia și Muntenia.

image

image

NEBULOZITATE:

– nebulozitatea va fi accentuată de la primele ore ale intervalului de prognoză, cu norii de mare înălțime prezenți pe toată zona țării noastre, cu cei medii mai ales pe sudul, centrul țării și pe Dobrogea și cu norii joși bine organizați, lăsând libere doar puține zone, cum ar fi parțial Oltenia, parte din Banat și Transilvania. Lucrurile nu se vor modifica prea mult pe parcursul zilei, de interes fiind doar faptul că norii joși se vor retrage și din zona Crișanei, parțial a Maramureșului dar și din centrul țării. Spre orele serii, norii joși vor rămâne mai ales pe sud-vest, pe zonele montane, și pe sud –est.

image

CEAȚĂ:

– ceața dispare din peisaj pentru ziua de mâine, doar în zona județelor Timiș și Caraș Severin, la cum arată modelele acum, putând să apară ceață care să persiste până spre orele dimineții.

image

PRECIPITAȚII:

– precipitații slabe vor fi la începutul intervalului de prognoză pe zona de est și sud est. Pe parcursul întregului interval de prognoză, precipitații slabe vor fi și pe Maramureș, Banat și Crișana.

image

VÂNT:

– după o noapte și o dimineață liniștite, spre orele prânzului vântul prinde un pic de putere, pe zona de sud și Dobrogea. Rafalele nu vor depăși însă 20 – 25 km.h. Și aceste intensificări vor fi de scurtă durată, astfel că restul zilei o vom petrece cu vânt slab.

image

ZĂPADĂ:

– deși la un moment dat speranțele erau mari în ceea ce privește șansele la zăpadă în perioada imediat următoare, ultimele modele nu mai sunt așa de optimiste. Ca atare, stratul actual de zăpadă s-ar putea să fie singurul pe care să îl avem de sărbători.

image

CONCLUZII:

– o zi liniștită, chiar banală, de decembrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *