prognoze

Prognoză meteo 10 decembrie 2015 – decembrie blând

TEMPERATURI:

– noaptea care urmează va fi mai rece decât precedentele, cu valori de temperaturi ce vor pleca de la –9, –11 grade în masivele înalte din Orientali și Apuseni. În restul zonelor montane vom avea minime de –1,  -3 grade și vor ajunge și la –6, –7 grade. Temperaturi negative vom avea și pe zona Subcarpaților, vestul și nordul Moldovei, Transilvania și parte din Maramureș, dar și pe zona de sud-vest, cu valori de –1, –2 grade. Restul Moldovei, Oltenia, Muntenia, Banat și Crișana vor avea minime de la 1 la 3 grade, în timp ce Dobrogea va avea cele mai ridicate temperaturi nocturne, de 5 – 7 grade. Maximele zilei vor rămâne ușor negative în zonele montane (0 spre –2 grade) în timp ce la nivelul întregii țări se vor situa în limitele a 4 – 6 grade, doar izolat putând să urce spre 7, 8 grade pe zona Dobrogei, dealurile Munteniei și sudul Olteniei.

image

image

NEBULOZITATE:

– norii de mare înălțime vor fi prezenți pe tot parcursul zilei și în mare parte din țară. Norii joși vor acoperi mai ales partea de vest, nord-estul Moldovei și sud-estul țării, asta la începutul intervalului de prognoză. Spre orele prânzului se vor extinde și pe centrul țării, urmând ca seara să acopere toată Moldova, zonele montane, sud-vestul țării și Banatul, respectiv Crișana.

image

CEAȚĂ:

– ceața rămâne încă un element de interes pentru multe zone din țara noastră. Datele de acum arată prezența ei pe zona județelor Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Cluj, Bihor, Suceava, Neamț, Botoșani, Iași, Bacău, Vaslui, Bacău, Brăila, Constanța, Timiș și Caraș Severin. Spre orele serii, ceața revine pe mare parte din țară.

image

image

PRECIPITAȚII:

– șanse de precipitații slabe cantitativ vom avea mai ales în prima parte a intervalului de prognoză, pe zona Meridionalilor dar și pe estul Moldovei, conform modelelor WRF. Alte modele dau posibilitatea de precipitații slabe cantitativ pe majoritatea zonelor țării, dacă privim pe tot intervalul de prognoză.

image

VÂNT:

– spre orele dimineții vom avea ceva intensificări de vânt pe Dobrogea și sudul Moldovei dar vitezele nu vor trece de un 25 km/h. Spre orele prânzului, intensificările se vor regăsi pe toată zona Moldovei. Orele serii vor aduce adieri mai puternice ale vântului doar pe Dobrogea.

image

ZĂPADĂ:

– nicio schimbare din punct de vedere al precipitațiilor sub formă de ninsoare sau a stratului de zăpadă.

image

CONCLUZII:

– o nouă zi cu ceață ca fenomen de interes. Precipitații slabe, mai ales burnițe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *