prognoze

Prognoză meteo 08 decembrie 2015 – ne mai vedem de ceață?

TEMPERATURI:

– temperaturile minime ale nopții care urmează vor pleca de la valori de –11 grade în zonele înalte din Orientali, spre valori de –1, –4 grade în celelalte zone montane, 3 – 4 grade în zona Moldovei, 1- spre 1 grad în Transilvania, Maramureș, Banat, Crișana, În Oltenia, Muntenia, și Dobrogea, minimele nu vor avea valori mai mari de 1 – 3 grade, izolat 4, 5 în extremitatea estică a Dobrogei. Valorile maxime nu vor diferi mult de la o regiune la alta, în zonele montane urmând să se atingă 1 – 3 grade, izolat 4 în zona Carpaților de Curbură. Vom avea  6- 7 grade în nordul și centrul Moldovei, Maramureș, Banat și Crișana, 5 – 6 grade în Transilvania și 8 – 9 grade în Oltenia, Muntenia și Dobrogea.

image

image

NEBULOZITATE:

– pe parcursul nopții, norii de mare înălțime vor fi prezenți pe toată jumătatea sudică a țării, în timp ce norii de joasă altitudine vor fi mai ales pe nordul Moldovei, Crișana, Transilvania și sud vestul Olteniei. La orele amiezii norii joși vor fi aproape disipați, în timp ce norii de mare înălțime vor acoperi toată țara iar cei medii vor acoperi mai ales jumătatea sudică. O notă separată ceții, care și pe parcursul zilei de mâine își va face simțită prezența. Aceasta va fi prezentă și persistentă pe arii extinse din nord (Baia Mare, Satu Mare) vest (Oradea, Arad, Timișoara) centru (Sibiu, Târgu Mureș) sud (Dolj, București, Ilfov, Dâmbovița, Prahova, dar și Constanța).

image

PRECIPITAȚII:

– singurele precipitații care pot apărea mâine sunt burnițele din zonele unde ceața va fi persistentă.

image

VÂNT:

– spre orele dimineții, vântul va prinde un pic de viața, dar cu intensificări ce nu vor trece de un 20 – 25 km/h, mai ales pe zona de est și pe extremitatea sudică a țării, dar lucrurile se vor calma destul de repede, astfel că după amiaza și seara ne vor oferi un vânt calm spre absent.

image

ZĂPADĂ:

– am intrat deja bine în luna decembrie și singurele urme de zăpadă, cele din zonele montane, sunt lăsate de ninsorile căzute la finalul lui noiembrie. Exista speranțe pentru ninsori abia de la finalul acestei săptămâni.

image

CONCLUZII:

– o nouă zi în care ceața este la ordinea zilei. Temperaturile sunt și ele în scădere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *