prognoze

Prognoză meteo 07 decembrie 2015 – ceața, fenomen supărător.

TEMPERATURI:

– minimele nopții vor pleca de la valori negative în zonele montane, zone unde vom avea temperaturi de la –1, –2 grade, până la –5, –7 grade, iar în Orientali este posibil să ajungem chiar și la –11, – 12 grade. În Moldova, Maramureș, Banat, Crișana și Transilvania, dar și în zona de sud-est și Dobrogea, minimele vor fi cuprinse între 1 și 3, 4 grade. Cele mai ridicate valori le vom avea pe dealurile Munteniei și pe sudul țării, unde se vor atinge 4 – 6 grade.  Temperaturile maxime vor împărți România în două: zonele montane, cu temperaturi de la 0 spre 3, 4 grade, nordul și centrul Moldovei, cu 9 – 10 grade, Transilvania, cu 4 – 5 grade, Maramureș, Banat, Crișana și sud vestul țării, cu temperaturi de 6 – 8 grade – pe de o parte – și sudul Moldovei, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, cu valori de temperatură de la 10 spre 12, 13 grade. În dealurile Munteniei și sudul extrem al Olteniei se pot atinge și 14 – 15 grade. Avem practic iarnă în zonele nordice și primăvară în sud.

image

image

NEBULOZITATE:

– la începutul intervalului de prognoză, norii înalți vor acoperi toată țara, în timp ce norii joși vor fi prezenți mai ales pe vestul țării și Apuseni, dar și în zona Carpaților de Curbură. Dacă pe parcursul zilei modelul GFS ne spune că nu prea îi vom mai regăsi pe nicăieri, seara îi aduce în zona nordică a Moldovei. Ceața va fi fenomenul periculos al zilei, pe vestul țării urmând să persiste pe tot parcursul nopții, până spre orele dimineții. Ceață vom avea și pe sudul țării, Transilvania, centrul Moldovei și Dobrogea.

image

PRECIPITAȚII:

– nu exista șanse de precipitații pentru ziua de mâine, dar, în zonele unde ceața va fi persistentă, este posibil ca ea să aducă și burniță.

image

VÂNT:

– pe timpul nopții și al dimineții, vântul va sufla spre slab mai ales în sudul țării, în timp ce în restul țării nu se va face simțit. Odată cu orele după amiezii, va dispărea și de pe zona de sud a țării.

image

ZĂPADĂ:

– stratul de zăpadă continuă să fie prezent pe zona Orientalilor, parte din Meridionali și Apuseni, dar este în scădere.

image

CONCLUZII:

– ceața este fenomenul care va da cele mai mari bătăi de cap mâine. Temperaturile se mențin ridicate pentru această perioadă, mai ales în zona deluroasă a Munteniei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *