prognoze

Prognoză meteo 04 decembrie – o zi banală de iarnă, cel puțin iarnă calendaristică.

TEMPERATURI:

– noaptea care urmează va fi una deosebit de rece pe zonele montane, unde vom avea temperaturi de la –1 grad până la –5 , –7, în Orientali, izolat, urmând să se atingă chiar și valori peste pragul de ger, –10, – 12 grade. În restul țării, minimele vor pleca de la 1, 3 grade pe Moldova, Maramureș, Transilvania, zona Subcarpaților, Dobrogea și sud vestul țării. Cele mai ridicate valori ale nopții vor fi pe Banat, vestul Crișanei, Oltenia și sudul extrem al Munteniei, locuri unde se vor putea atinge 5 – 7 grade. Maximele vor pleca de la –1, 0 spre 3 grade în zonele montane, iar la nivelului întregii țări valorile maxime vor fi cuprinse între 5,7 grade până la 9, 10 grade, cu cele mai ridicate valori pe zone restrânse din vestul și sudul extrem.

image

image

NEBULOZITATE:

– ziua de mâine va fi caracterizată printr-o nebulozitate mai redusă decât în zilele precedente, astfel că putem vorbi, la nivelul țării, de un cer variabil, mai mult senin, cu doar momente izolate de apariție a norilor, mai ales a celor joși.

image

PRECIITAȚII:

– va fi o zi lipsită de precipitații în România.

image

VÂNT:

– după o noapte și o dimineață liniștite din punct de vedere al vântului, după amiaza aduce ceva intensificări pe sud și est, dar nu la viteze care sa pună probleme. Intensificări care, cel puțin pe est, vor rămâne până la finalul intervalului de prognoză.

image

ZĂPADĂ:

– mai avem în continuare strat de zăpadă pe zonele montane, în scădere însă, și care nici nu va avea cum să crească, ținând cont de absența ninsorilor, în perioada următoare.

image

CONCLUZII:

– o zi liniștită din toate punctele de vedere. Un început calm de decembrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *