prognoze

Prognoză meteo 03 decembrie 2015 – zi calmă pe frontul iernii

TEMPERATURI:

– Pe zonele montane vom avea preponderent minime negative, de la valori de –1, –3 grade pe majoritatea masivelor, până la –7, –9 grade pe zona Orientalilor. La nivelul majorității regiunilor țării vom avea temperaturi de la 0, 1 grad până la 4,5 grade, exceptând sudul extrem și sud vestul, locuri unde se vor putea atinge chiar și 6 – 7 grade. Maximele zilei vor pleca de la valori ușo negative prin Orientali, 1- 3 grade în restul masivelor montane, 4 – 6 grade în nordul și centrul Moldovei, Maramureș, Transilvania, nordul Crișanei. 7 – 9 grade vom avea în mare parte din Muntenia, Dobrogea, Banat. Cele mai ridicate valori ale zilei le vom avea pe Oltenia și sud vestul țării, locuri unde se vor atinge și 10 – 12, izolat 13 grade.

image

image

NEBULOZITATE:

– la începutul intervalului de prognoză, norii joși vor lipsi doar din Muntenia, Dobrogea și Moldova, acoperind însă restul țării. Norii medii și înalți vor fi destul de puțin prezenți. Spre orele prânzului, și Moldova capitulează în fața norilor joși. Spre seară, cerul se mai eliberează și pe sud vest și vestul extrem.

image

PRECIPITAȚII:

– pe parcursul nopții, precipitații slabe vom avea mai ales pe zona Meridionalilor, cel mai probabil fulguieli.

image

VÂNT:

– după mai multe zile în care rafalele puternice de vânt au pus probleme, ziua de mâine va fi una în care vântul abia își va face simțită prezența, cu niște adieri, mai ales pe zona de est a țării.

image

ZĂPADĂ:

– stratul de zăpadă rămâne prezent în zonele montane, și vom mai avea parte și de ceva fulguieli, mâine, pe Meridionali.

image

image

CONCLUZII:

– temperaturi apropiate de normalul perioadei, o zi destul de liniștită, fără fenomene meteo deosebite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *