prognoze

Prognoză meteo 02 decembrie 2015 – atenție la vânt !

TEMPERATURI:

– noaptea care urmează vom avea minime negative pe zona montană, cu valori de la –1, –2 grade până la –5, –6 grade în masivele din Orientali și Meridionali, chiar –8, –9 în Apuseni. În Moldova, Maramureș, Transilvania, Crișana, zona Subcarpatică vom avea temperaturi de la 1, 2 grade, până la 4,5 grade. Valorile cele mai ridicate le vom regăsi pe Banat, Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei și Dobrogea, locuri unde se vor atinge valori de 5 – 7 grade, până la 9 – 10 grade pe sudul extrem. Aceleași valori de temperatură vor caracteriza și maximele zilei de mâine, diferențele urmând să fie de maxim 1 grad, exceptând zonele montane, unde deși temperaturile rămân preponderent negative, cresc de la valorile de –5 spre –7,-8 grade noaptea, la valori de –2 spre –4 la prânz.

image

image

NEBULOZITATE:

– la începutul intervalului de prognoză vom avea un cer variabil, mai mult senin, prin Banat, sudul si sud estul Munteniei, sudul și centrul Moldovei. Spre orele prânzului, cerul se va degaja de norii joși în cea mai mare parte a țării, exceptând zonele montane, Orientalii, Meridionalii și Apusenii. Spre seară, aceștia își fac din nou apariția pe toată zona vestică, nord – vestică și în interiorul arcului carpatic.

image

PRECIPITAȚII:

– la începutul nopții, precipitații slabe vom avea pe sud – vestul țării, Meridionali și în Maramureș. Acestea se vor manifesta până spre orele dimineții, pentru ca mai apoi să dispară și ele din peisaj, urmând să avem o zi fără precipitații.

image

VÂNT:

– încă de la începutul intervalului de prognoză, vântul rămâne o problemă, cu rafale pe sud ( ce pot atinge 55 – 60 km/h), la fel și pe nordul și estul Moldovei. Intensificări, dar până în 30 de km/h vor fi și pe Orientali, Maramureș, Meridionali și zona Subcarpaților. Situația nu se va schimba prea mult, cel puțin până la orele prânzului. Spre seară, deja putem vorbi de o atmosferă calmă, cu vânt cuminte.

image

ZĂPADĂ:

– vom avea ninsori pe Meridionali și nordul Orientalilor, la începutul nopții. Rămânem cu strat de zăpadă pe toate masivele montane înalte, și un pic și pe nord vestul Moldovei.

image

image

CONCLUZII:

– o zi cu temperaturi mai mici decât ieri, apropiate de normalul perioadei, cu un vânt destul de activ și puternic, cel puțin până la orele prânzului, cu ceva ninsori, nu importante, pe zonele montane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *