prognoze

Prognoză meteo 30 noiembrie 2015 – ultima zi de noiembrie, cu fenomene diverse

TEMPERATURI:

– avem parte de o noapte rece, cu minime negative în zonele montane (de la –2 grade la –6, –8) dar și pe nordul și centrul Moldovei, unde temperaturile nu vor trece de –1,-2 grade. Pentru restul țării, minimele se vor situa la valori cuprinse între 0 și 3, izolat 4 grade. Temperaturile maxime vor marca o creștere ușoară pe zona Moldovei, Maramureșului, Crișanei, Banatului, dar și pe zona Transilvaniei și zonele montane, locuri unde vom avea valori de la –2, –1 grad în zona nordică a Orientalilor, la 4-6 grade în celelalte regiuni menționate mai sus. Dobrogea și sud –estul Munteniei vor avea valori de 7 – 9 grade, în timp ce Oltenia, restul Munteniei și sudul Moldovei vor avea cele mai ridicate temperaturi ale zilei, de 10 – 12 grade.

image

image

NEBULOZITATE:

– noapte începe cu un cer mai eliberat de nori, pe Muntenia și Moldova mai ales, și doar privind norii joși. Aceasta va fi, de fapt, tendința pe tot parcursul zilei de mâine.

image

PRECIPITAȚII:

– vor fi precipitații, la începutul intervalului de prognoză, în Maramureș, Banat și Crișana, iar până la orele dimineții cantitățile pot fi moderate. Spre dimineață, precipitațiile se vor extinde și pe Oltenia, Apuseni, Meridionali și Transilvania.

image

image

VÂNT:

– intensificări ale vântului vor mai fi prezente mâine în multe regiuni, rafale mai intense urmând să avem pe partea de vest , unde se pot atinge și 60 – 70 km/h, în timp ce în restul regiunilor vom avea rafale de 30  – 40 km/h. Spre orele dimineții, rafalele cresc în putere și pe sud. Spre seară, lucrurile se vor mai calma.

image

ZĂPADĂ:

– va mai ninge și pe parcursul intervalului acesta de prognoză, mai ales pe timpul nopții, în masivele nordice ale Orientalilor, dar și pe zona de Curbură și pe Meridionali, astfel că, stratul de zăpadă deja existent, va mai aduna câțiva centimetri.

image

image

CONCLUZII:

– o ultimă zi de noiembrie plăcută în mare parte din țară, cu temperaturi în creștere și cu precipitații pe arii mai restrânse decât în zilele precedente. Vântul rămâne o provocare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *