prognoze

Prognoză meteo 29 noiembrie – ninsorile și vântul, de interes.

TEMPERATURI:

– în afară de zonele montane, unde temperaturile minime vor fi mult sub pragul înghețului, de la un –2, –3 grade până la –6, –7, în restul țării, valorile minime se vor situa de la 0 spre 3, 4 grade. Maximele vor rămâne în continuare negative pe zonele montane, cu valorile de la –1, –2 spre –4, –5. Temperaturi diurne scăzute vom avea în continuare pe nordul și centrul Moldovei, zona Subcarpaților, Maramureș, Transilvania, Banat și Crișana. și sud vestul Olteniei, locuri unde nu se vor depăși valori de la 0 spre 3-4 grade. O încălzire se va simți mai ales pe zona de sud a țării, unde maximele se vor duce spre 7 – 9 grade, inclusiv în zona Dobrogei.

image

image

NEBULOZITATE:

– nebulozitatea va fi accentuată, încă de la începutul intervalului de prognoză, în majoritatea regiunilor, mai puțin pe partea de sud a țării, unde dimineața, norii joși vor fi aproape inexistenți. Iar lucrurile cam așa se vor păstra

image

PRECIPITAȚII:

– la începutul intervalului de prognoză, ploile vor fi prezente pe vestul țării, dar și pe Moldova, aici urmând să fie și mai importante cantitativ. Spre orele dimineții, ploi slabe pot fi și pe centrul țării.

image

VÂNT:

– vântul va continua să sufle cu putere, încă de la primele ore ale nopții, rafalele urmând să ajungă și la 70 km/h, pe tot sudul țării. Intensificări, mai slabe, vor fi și pe zona Moldovei, dar și pe vest. Spre orele dimineții, rafalele se vor intensifica și pe Moldova. Spre seară, vântul va mai rămâne de interes mai ales pe Oltenia și pe Crișana.

image

ZĂPADĂ:

– va ninge, în noaptea care urmează, în Crișana, în mare parte din Banat. și pe zona de Curbură. Spre orele dimineții vom avea ninsori și în nordul Transilvaniei, dar și în Bucovina.

image

image

CONCLUZII:

– urmează o zi mai liniștită, cel puțin din punct de vedere al precipitațiilor, care, puține câte vor fi, vor fi mai mult ninsori. Singura problemă a zilei de mâine este reprezentată de vânt, care, pe sud mai ales, va avea în continuare viteze mari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *