prognoze

Prognoză meteo 28 noiembrie 2015 – o ultimă zi de agitație meteo

TEMPERATURI:

– în noaptea care urmează, temperaturile negative se vor muta un pic din zone montane, unde sunt obișnuite, mai ales pe zona Moldovei, acolo unde valorile minime nu vor fi mai mari de 0 grade, decât izolat pe zona de sud, în timp ce în centrul și nordul Moldovei vom avea valori de –2, –3 grade. Temperaturi negative vom avea și pe masivele Orientalilor, dar și în Meridionali. în Transilvania, Maramureș, Banat, Crișana, sud-vestul Olteniei, zona Subcarpaților, minimele vor avea valori de la 0 la 2-3 grade. În mare parte din Muntenia, zona de Curbură și puțin din sudul Moldovei vom avea valori de 6,7 grade,până la 8,9. Cele mai ridicate minime le vom avea pe sudul extrem al Bărăganului și Dobrogea, acolo unde se vor atinge chiar și 11 – 12 grade. Singura modificare notabilă în ceea ce privește maximele zilei de mâine este pe partea Moldovei, unde ne vom apropia de timidul 1 grad, poate 2. În rest, practic, valorile de peste noapte vor rămâne valabile și peste zi.

image

image

NEBULOZITATE:

– cerul României va fi în totalitate acoperit cu nori, pe tot parcursul zilei, și la toate nivelurile: nori joși, medii și de înălțime

image

PRECIPITAȚII:

– așa cum se specifică și în avertizarea meteo emisă de ANM, încă de la orele serii, în România își face intrarea un nou ciclon mediteranean, prin sudul țării, care, până la orele nopții, va cuprinde cea mai mare parte a țării, lăsând în urmă cantități importante și toate tipurile de precipitații. Spre orele prânzului, precipitațiile abundente se mută pe estul țării. de unde vor și ieși din țara noastră.

image

image

VÂNT:

– vântul va spori senzația unei nopți și zile severe de iarnă, cu rafale susținute încă de la primele ore ale nopții, pe partea de sud și sud est, vitezele putând ajunge și la 65 – 70 km/h. Vom avea un răgaz la orele dimineții, doar că, spre seară, vântul va redeveni nervos, tot pe partea de sud.

image

ZĂPADĂ:

– modele meteo dau șanse mai mari de ninsori, pentru mâine, doar pe Orientali și pe vestul țării. Dar, ținând cont de temperaturile extrem de scăzute de pe Moldova mai ales, dar și din zonele montane, nu aș exclude ninsorile nici de acolo.

image

image

CONCLUZII:

– urmează o ultimă zi de agitație din punct de vedere meteo, cu toate fenomenele posibile, după care, cel puțin pentru o săptămână, lucrurile se vor calma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *