prognoze

Prognoză meteo 25 noiembrie 2015 – sfârșit de noiembrie cu iz de iarnă

TEMPERATURI:

– la noapte, temperaturile minime vor avea valori negative pe tot lanțul Carpaților, cu valori de la –3, –5 grade în masivele nordice al Orientalilor, până la valori de –2, 0 grade în restul masivelor montane. Moldova, Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana vor avea și ele valori minime în jurul pragului de îngheț, temperaturile urmând să fie în jurul a 1 – 3 grade Celsius. Muntenia, Oltenia, sudul Moldovei și Dobrogea vor avea cele mai ridicate minime, cu valori de la 4 spre 6 – 7 grade. Valori scăzute vom avea și la nivelul maximelor zilei, cu –1 spre 1 grad în zonele montane, 2 – 3 grade în Transilvania și Maramureș dar și în Moldova, valori ce vor fi întâlnite și pe zona Subcarpaților. Banatul, Crișana, Oltenia și Muntenia vor avea maxime de 4 spre 6-7 grade. Cele mai ridicate valori ale zilei se vor atinge pe Dobrogea, unde izolat vom avea și 11 – 12 grade.

image

image

NEBULOZITATE:

– pe tot parcursul nopții și al dimineții de mâine, cerul va fi acoperit cu nori, pe toată țara și la toate nivelurile. Abia spre orele prânzului, mâine, vestul țării se va mai elibera de nori joși, în timp ce norii înalți vor dispărea și din nord. Lucrurile nu se vor mai schimba cu mult și pentru restul zilei.

image

PRECIPITAȚII:

– precipitațiile vor fi și mâine prezente, în mare parte din țară. La începutul nopții, ele vor fi prezente pe Moldova, Orientali, Meridionali, Carpații de Curbură, Oltenia și sudul estul Munteniei și Dobrogea. Spre orele dimineții, precipitațiile se intensifică pe sudul extrem și pe Moldova, Orientali și Curbură, urmând ca după amiază să mai avem precipitații doar pe est și sud est, importante cantitativ și ele. Spre seară, dinspre Mediterana își face intrarea, prin sud, un nou ciclon de precipitații.

image

image

VÂNT:

– pe tot parcursul nopții și al dimineții, vântul va avea rafale un pic mai susținute, dar care nu vor trece de un 30 – 35 km/h. Și spre după amiază și seară, tot sudul țării va fi sub influența vântului mai nărăvaș, care acum va atinge și viteze de 40 – 45 km/h.

image

ZĂPADĂ:

– a nins astăzi în majoritatea masivelor montane. S-a așternut și un strat consistent de zăpadă. A nins și în zone mai joase din zona Meridionalilor (zonele montane din Dâmbovița, Argeș). A nins și pe vestul țării. Și va continua să ningă și mâine. Pe timpul nopții, ninsorile vor fi prezente pe Moldova, și pe toată zona montană. Pe parcursul zilei de mâine, aria ninsorilor se va restrânge mai mult pe nord.

image

image

CONCLUZII:

– o zi cu ploi, importante cantitativ în unele zone, cu lapoviță și ninsoare pe multe zone, cu temperaturi scăzute. Iarna e aproape.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *