prognoze

Prognoză meteo 24 noiembrie 2015 – frig, ploi, ninsori.

TEMPERATURI:

– temperaturile minime vor pleca de la valori de –3, –5 grade în nordul Orientalilor spre –1, –2 în celelalte masive montane. Aceleași valori sunt așteptate și în zona Maramureșului. Nordul Moldovei, limita ei vestică, Transilvania, Crișana, Banatul, sud vestul țării și zona Subcarpaților vor avea minime puțin peste pragul de îngheț, de 1-2 grade. Cele mai ridicate valori ale nopții le vom avea pe Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei și Dobrogea, locuri unde minimele se vor apropia și de 6 –8 grade, izolat chiar 9. Temperaturile maxime de mâine vor continua tendința de scădere, astfel că vom avea valori de la –1, –2 grade în zonele înalte ale Meridionalilor și nordul extrem al Orientalilor, 1 – 3 grade în celelalte masive montane. În Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana se vor atinge 4 – 6 grade. În Oltenia vom avea de la 3,4 grade până la 5 grade, în timp ce Moldova, Muntenia și Dobrogea vor avea valori de la 7,8 grade până la 11 – 12 grade, în zona Dobrogei.

image

image

NEBULOZITATE:

– la începutul nopții, norii joși vor acoperi zona Apusenilor și sudul țării, în timp ce plafonul de nori înalți și medii va fi prezent pe toată suprafața țării. Spre orele prânzului, mare parte din țară va fi acoperită de nori joși, cu excepția nordului Moldovei și a Orientalilor, pentru ca spre seară, întreaga țară să fie acoperită de nori.

image

PRECIPITAȚII:

– ploile vor fi prezente chiar de la începutul nopții, pe sud estul țării. Ploile, importante cantitativ,vor acoperi spre orele dimineții tot sudul și sud estul țării și sudul Moldovei. Spre prânz va ploua în cea mia mare parte țării, exceptând nordul țării.

image

image

VÂNT:

– după o noapte cu vânt liniștit, ziua de mâine aduce, spre orele prânzului, ceva intensificări de vânt pe nordul Moldovei, sudul și sud estul României, dar și pe Banat și Crișana, cu viteze de până la 30 – 35 km/h. Spre seară, mai ales pe sud est, intensificările vor prinde putere, și putem ajunge să avem la rafală și 40- 45 de km/h.

image

ZĂPADĂ:

– va ninge pe parcursul intervalului de prognoză, în zona Apusenilor, a Meridionalilor, urmând ca spre orele serii ninsorile să se intensifice pe nordul Orientalilor dar și pe nord vest, Apuseni, Crișana, Maramureș și nordul Moldovei.

image

CONCLUZII:

– continuă procesul de răcire. Precipitațiile vor fi prezente pe arii extinse, sub toate formele: ploi, lapoviță și ninsori. Nici vântul nu va lipsi din peisaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *