prognoze

Prognoză meteo 23 noiembrie 2015 – se răcește, ploile se mută pe sud

TEMPERATURI:

– minimele nopții care urmează vor pleca de la valori negative în zona nordică a Orientalilor, Apuseni și Meridionali, cu temperaturi între –1 spre –3 grade. Valori apropiate de pragul de îngheț vom avea pe Maramureș, Transilvania, nordul și vestul Moldovei, Banat și Crișana, locuri unde nu se vor depăși valorile de 1-3 grade. Zona Subcarpaților, Oltenia, centrul și vestul Munteniei, estul și sud estul Munteniei vor avea valori minime de temperatură de la 5-6 grade spre 8-9 grade. Cele mai ridicate valori nocturne le vom avea pe sudul Moldovei, Dobrogea și sud-estul Munteniei, cu valori de temperaturi de la 10 – 11 grade spre 13 – 14 grade. Maximele zilei vor împărți țara în două: nordul și centrul Moldovei cu valori de 7-9 grade, Maramureșul cu 3-5 grade, Banat și Crișana cu 6-7 grade, zonele montane înalte cu valori de temperatură de la 0 spre 3-4 grade și zonele Subcarpatice cu 7-8 grade. Sudul Moldovei, Oltenia, Muntenia și Dobrogea vor avea temperaturi de la 10 – 12 grade până spre13- 15 grade.

image

image

NEBULOZITATE:

– la începutul intervalului de prognoză, norii joși vor acoperi cea mai mare parte a țării, doar Oltenia părând a fi ferită de prezența lor. Spre orele prânzului, doar zona nordică, Orientalii, parte din Meridionali, sud-estul țării și sud vestul vor avea parte de prezența formațiunilor noroase joase. Spre seară, cerul se va elibera și mai mult, doar Dobrogea, sudul Moldovei, Maramureșul și Meridionalii urmând să mai aibă parte de nori joși.

image

PRECIPITAȚII:

– la începutul intervalului de prognoză, ploile vor fi prezente pe sudul țării și pe estul Moldovei. Odată cu orele dimineții și ale amiezii, ploile vor lua o mică pauză, urmând să revină în forță spre seară, tot pe sudul țării.

image

VÂNT:

– în primele ore ale nopții, vântul va prezenta ceva intensificări, nu mai mari de 35 km/h la rafală, pe zona de sud – est a țării. Odată cu orele prânzului și ale amiezii, vântul se va potoli și nu va pune probleme.

image

ZĂPADĂ:

– există ceva șanse să avem parte de ninsori, la începutul intervalului de prognoză pe zona de nord a Orientalilor. În restul teritoriului vor predomina ploile.

image

CONCLUZII:

– răcirea vremii trece și dincolo de Carpați, ploile cuprind și ele o mare parte din țară. Instabilitatea este cuvântul de ordine al zilei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *