prognoze

Prognoză meteo 19 noiembrie 2015 – mai cald decât ar trebui

TEMPERATURI:

– minimele nopții care urmează vor pleca de la valori de 1 – 3 grade în zonele montane înalte și 4 – 6 grade în celelalte masive. În zona Subcarpaților, , Transilvania, Maramureș și vestul Moldovei vom ave minime de la 6 la 8, 9 grade. Banatul și Crișana se vor opri la maxim 9 – 10 grade. Cele mai ridicate valori ale nopții le vom avea pe sudul țării, mare parte din Moldova și Dobrogea, cu temperaturi ce pot ajunge și la 12 – 14 grade. Maximele zilei vor pleca de la 4 – 5 grade în masivele montane înalte, 8 – 10 grade în celelalte zone montane, l valori de 13 – 15 grade pe arii extinse din Moldova, Maramureș, Transilvania, Banat, Crișana. Valorile maxime le vom atinge tot pe sudul țării și al Moldovei, locuri unde se vor atinge frecvent 17 – 19 grade, iar în sudul extrem al Olteniei chiar și 20 – 21 de grade.

image

image

NEBULOZITATE:

– încă de la începutul intervalului de prognoză, norii joși vor fi prezenți pe toată Moldova, Maramureș, Orientali, și zona Meridionalilor. Pe parcursul zilei, norii joși vor rămâne concentrați mai ales pe Maramureș și Orientali, restul țării urmând să aibă parte de un cer mai mult senin.

image

PRECIPITAȚII:

– ploi, doar izolat pe zona de nord a Orientalilor, Maramureș și sud estul Moldovei, dar slabe cantitativ

image

VÂNT:

– în primele ore ale nopții vântul va fi destul de activ, mai ales pe zona Olteniei, sudul Munteniei, Dobrogea și zona Carpaților de Curbură. Intensificări izolate pot fi, pe parcursul după amiezii, și pe zona de nord a țării, dar mult mai slabe ca intensitate.

image

ZĂPADĂ:

– puținele precipitații de mâine vor fi doar ploi, fără nicio șansă să avem ceva fenomene de iarnă.

image

CONCLUZII:

– o zi mult mai caldă decât ar trebui să fie în această perioadă  a anului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *