prognoze

Prognoză meteo 17 noiembrie 2015 – o zi fără fenomene meteo deosebite

TEMPERATURI:

– temperaturile minime al nopții care urmează vor pleca de la valori negative în masivele nordice ale Orientalilor, de –1 spre –3 grade, în timp ce în restul masivelor valorile nocturne nu vor urca decât puțin peste pragul de îngheț, la valori de 0 – 3 grade. Valori de 2- 3 grade vom avea și în Moldova și Dobrogea. Maramureșul și Transilvania vor avea minime de la 5 la 7 grade Celsius, valori ce vor fi atinse, pe arii extinse, și în Muntenia și dealurile Subcarpatice. Cele mai ridicate valori ale nopții le vom avea pe Crișana, Banat și sudul extrem al Olteniei și Munteniei, zone unde se vor atinge valori de 10 grade. Maximele zilei vor pleca de la 3 – 5 grade pe Orientali, 7 – 9, 10 grade în restul masivelor montane, valori ce vor fi atinse și pe estul Moldovei. 11 – 13 grade vom avea pe arii extinse din Muntenia, Oltenia, Dobrogea, în timp ce maximele zilei vor fi atinse în Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana, zone unde valorile de temperatură vor ajunge la 14 – 16 grade, iar pe vestul extrem chiar la 17 – 18 grade.

image

image

NEBULOZITATE:

– la începutul intervalului de prognoză, norii joși vor fi cei mai prezenți, mai ales de nord-vest, vest și sud-est, incluzând aici și Transilvania, zona Carpaților de Curbură și sud-estul Munteniei. Spre orele dimineții, norii de altitudine mare, peste 6 km, vor acoperi toată țara, în timp ce norii joși își vor continua drumul spre sud, sud-est, centrul și nordul țării, eliberând cerul vestului și al sud vestului. După orele prânzului, norii joși vor dispărea din peisaj, urmând să îi mai regăsim doar pe estul Moldovei și Maramureș, rămânând de interes norii de altitudine mare și medie, care vor acoperi, primii, toată țara, iar cei medieni, jumătatea nordică.

image

PRECIPITAȚII:

– ploi răzlețe vor fi mai ales pe timpul nopții pe centrul țării și Maramureș, dar în cantități foarte mici. Stropi de ploaie și-ar mai putea face apariția și pe Orientali și nordul Moldovei.

image

VÂNT:

– la începutul nopții vom avea ceva intensificări ale vântului, mai slabe însă decât în ziua precedentă, pe sudul țării, iar spre orele dimineții și pe est și vest, dar cu rafale ce nu vor trece de 25 – 28 km/h

image

ZĂPADĂ:

– nu vom avea fenomene specifice iernii, cel puțin nu mâine.

image

CONCLUZII:

– urmează o zi liniștită, fără fenomene meteo deosebite, una din ultimele zile înainte de o schimbare radicală, ce ne va aduce iarna și mai aproape.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *