prognoze

Prognoză meteo 15 noiembrie 2015 – vine zăpada pe Orientali

TEMPERATURI:

– temperaturi minime ale nopții care urmează vor continua să scadă, astfel că, pentru prima dată după multe zile, în toată zona montană vom avea temperaturi negative, cu valori de –1 spre –3 grade. În celelalte regiuni vom avea minime de la 4 – 6 grade în Moldova, 3 – 5 grade în Maramureș, Transilvania și Crișana. Zona Subcarpaților va avea temperaturi minime de la 3 spre 6 grade, în timp ce Banatul, Oltenia, Muntenia și Dobrogea vor avea cele mai mari temperaturi nocturne, de la 7 spre 9 grade. Maximele zilei de mâine vor pleca de la valori negative în mod special pe grupa nordică a Orientalilor, dar nu este exclus ca și pe tot lanțul montan de lângă Moldova să avem valori aproape de pragul de îngheț sau chiar negative. Practic, pe toată zona montană, ziua de mâine va fi una ce ne va aduce aminte că se apropie cu pași repezi iarna. Pentru restul țării, temperaturile maxime vor avea valori de la 11, 12 grade spre 14 – 15, izolat, în sudul extrem și Oltenia putând fi atinse și valori de 17 grade.

image

image

NEBULOZITATE:

– pe parcursul zilei de mâine, nebulozitatea, cu toate treptele de nebulozitate, va fi accentuată mai ales pe jumătatea nordică a țării noastre. Spre orele nopții de duminică spre luni, practic toată țara va fi acoperită de nori joși.

image

PRECIPITAȚII:

– vom avea precipitații pe parcursul zilei de mâine, atât ploi, cât și ninsori. Ninsorile vor fi mai ales pe zona Orientalilor, în timp ce ploile vor fi prezente în nordul Moldovei, Maramureș (unde pot fi chiar și un pic mai importante cantitativ), Crișana, parțial Banat. Spre seara zilei de mâine, ploile vor acoperi și sudul Moldovei dar și interiorul arcului carpatic.

image

VÂNT:

– la începutul intervalului de prognoză, vântul va prezenta intensificări pe Dobrogea și pe sud vestul Munteniei și Oltenia, cu viteze la rafală ce se pot apropia de 40 – 45 km/h. Spre orele dimineții, intensificări vor fi și pe Crișana și centrul Moldovei. Spre orele serii, cele mai puternice intensificări vor fi pe Banat și Crișana, acolo unde vom avea și rafale de 55 – 60 km/h, dar nici pe sudul și estul țării nu vom avea un vânt liniștit.

image

ZĂPADĂ:

– ziua de mâine va aduce manifestări de iarnă mai ales pe zona Orientalilor, loc unde se va și depune strat nou de zăpadă, ce poate atinge și 5 cm.

image

CONCLUZII:

– iarna își face apariția prin Orientali, cu tot tacâmul. În restul țării, o zi cu temperaturi în scădere, dar plăcute. Vântul va continua să mai pună probleme și mâine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *