prognoze

Prognoză meteo 14 noiembrie – vântul, marea problemă a zilei

TEMPERATURI:

– vom avea în continuare o noapte cu temperaturi mai ridicate decât ar fi normalul perioadei, cu valori de la 0 – 2 grade în zonele montane, 5- 7 grade în zona Moldovei, valori ce vor fi și în Transilvania și Maramureș. Banatul și Crișana vor avea 8 –9 grade, dealurile Subcarpatice, de la 5 la 7 grade, în timp ce sudul Moldovei, Oltenia, Muntenia și Dobrogea vor avea temperaturi minime de la 9 la 11 grade, izolat chiar 12. Maximele zilei vor oferi în continuare valori de luna mai, plecând de la 5 grade în masivele montane înalte, 10 grade în celelalte zone montane, 14 – 16 grade în Moldova, 13 – 15 grade în Banat, Crișana, Maramureș și Transilvania. Maximele zilei le vom regăsi pe tot sudul țării, Dobrogea și sudul Moldovei, cu valori de 17 – 19 grade, izolat chiar 20.

image

image

NEBULOZITATE:

– plafonul de nori înalții și medii va fi prezent pe tot parcursul zilei de mâine, pe tot cerul României. Norii joși și-ar putea face apariție după orele prânzului, mai ales pe nord, Orientali, Banat.

image

PRECIPITAȚII:

– precipitații slabe cantitativ sunt așteptate mâine, mai ales după orele prânzului, pe nordul Moldovei.

image

VÂNT:

– la începutul intervalului de prognoză, vântul va avea ceva intensificări pe estul țării, cu viteze până în 8 – 30 km/h. Treptat, aria intensificărilor se mută pe sudul țării, pe Dobrogea și pe nord vest, iar la orele prânzului și pe centru. Viteza la rafală crește semnificativ, spre valori de 45 – 50 km/h, izolat chiar mai mari.

image

ZĂPADĂ:

– puținele precipitații care vor fi mâine peste România vor fi doar ploi.

image

CONCLUZII:

– temperaturile mai scad un pic, vântul prinde putere, apar și precipitațiile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *