prognoze

Prognoză meteo 13 noiembrie 2015 – tot cald, tot fără precipitații

TEMPERATURI:

– temperaturile minime vor avea valori de la 2-3 grade în zonele montane înalte, la 5-7 grade pe celelalte masive montane, Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana. Valori de 8 – 10 grade vom regăsi pe zona Subcarpaților și Moldova. Cele mai ridicate valori nocturne le vom avea pe sudul țării și Dobrogea, locuri unde frecvent vom regăsi temperaturi de 11 – 13 grade. Maximele zilei de mâine vor avea valori de la 12, 13 până la 14 – 15 grade în mare parte din țară, adică Moldova, Maramureș, Banat, Crișana, Transilvania și Dobrogea, dar și estul Munteniei. Valorile cele mai mari le vom regăsi pe sudul extrem și Oltenia, locuri unde se pot atinge 18 – 20, chiar 22 de grade.

image

image

NEBULOZITATE:

– la începutul intervalului de prognoză, nori joși vom regăsi pe zona Apusenilor, Orientalilor dar și pe tot nordul țării. La orele prânzului, șansele unui plafon de nori joși se vor îndrepta tot pe zona Orientalilor dar și sud-estul Moldovei, pentru ca la orele serii să avem nori de mare înălțime pe jumătatea nordică a țării și câțiva norișori joși pierduți prin Meridionali.

image

PRECIPITAȚII:

– ceva stropi e posibil să cadă prin zona Orientalilor, dar nu se va strânge nici măcar de un pahar de apă.

image

VÂNT:

– la începutul intervalului de prognoză, vom avea parte de un vânt ceva mai vioi pe est și pe sud. Spre orele dimineții intensificările vor crește, astfel că putem vorbi și de valori de 35 – 40 km/h, dar se vor potoli repede, astfel că, la orele după amiezii și serii, putem vorbi de un vânt extrem de calm.

image

ZĂPADĂ:

– mult a fost, puțin a mai rămas până când vom începe să vorbim și de zăpadă. Dar nu mâine.

image

CONCUZII:

– o zi liniștită din punct de vedere meteo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *